Nieuw politiekantoor moet meer blauw op straat opleveren in Wingene: “We kunnen doeltreffender ingrijpen”

Het nieuwe politiekantoor Hille in Wingene zal bemand worden in twee fases: de wijkdienst staat gepland voor september, de interventiedienst voor het einde van het jaar. De bouw liet wat vertraging op door het kwakkelweer, maar vanaf nu hoopt de aannemer volgens schema te kunnen werken. “Als iedereen zijn plaats gevonden heeft, zal het politiekantoor Hille zo’n 35 manschappen tellen”, vertelt de Tieltse korpschef Filip Feraux.

Korpschef Feraux waagt zich niet meer aan een precieze timing wat betreft de start van het nieuwe politiekantoor, maar fase 1 in september en fase 2 in december zou een haalbare kaart moeten zijn. De wijkdienst zal bestaan uit een hoofdinspecteur, een assistent en 7 inspecteurs, waarvan er twee nog moeten aangeworven worden.

Daarna volgt de interventiedienst uit Ardooie, die zal bestaan uit 5 hoofdinspecteurs en 20 inspecteurs, onder leiding van commissaris Leen Van Daele. Zij haalde een master in de criminologie en volgde een opleiding als commissaris bij de Nationale Politieacademie.

“De interventiedienst houdt zich bezig met alle 101-oproepen, die kunnen variëren van ondergelopen kelders over gezinsconflicten tot en met drugsgerelateerde problemen”, aldus Feraux. “Informatiegestuurde patrouilles maken doeltreffender ingrijpen mogelijk.”

Open bureaus

Wat mogen de inwoners van het nieuwe politiekantoor verwachten? “Alvast een betere service”, replikeert Feraux. “De onthaaluren worden uitgebreid, de onthaalruimte zal comfortabeler ogen, de onthaalbediende wordt eveneens gespecialiseerd opgeleid om mensen zo doeltreffend mogelijk te helpen. Functionele open bureaus zullen de werking tussen wijk- en interventiedienst verbeteren.”

“Bij een ‘scramble’ (noodsituatie, red.) zijn we inzetbaar tot in Oostende. De wijkdienst in Ruiselede blijft bemand door twee agenten. We zullen permanent beschikken over twee interventieploegen, voor Tielt en Wingene, piekploegen bij uitzonderlijke drukte, een inzetbare extra ploeg op vrijdag- en zaterdagnacht en twee bijkomende agenten op moto. Dit zou moeten zorgen voor meer blauw op straat.”

Duurzame oplossingen

Het nieuwe gebouw belooft ook veiliger en betere werkomstandigheden voor de agenten zelf. “Dat klopt”, stelt Feraux. “Criminelen kunnen veiliger opgevangen worden, er is een beter overzicht van alle beschikbare wapens en kogelvrije vesten, er is een speciaal lokaal voor overleg met de advocaat, er kunnen hier vingerafdrukken genomen worden – voordien moest men daarvoor van Ardooie naar Tielt – en er zijn doorgangscellen beschikbaar.”

“Er komt volledig nieuw en op hoogte verstelbaar meubilair en een polyvalente ruimte dient voor vergaderingen en trainingen. In de planning is ook gelet op duurzaamheid door de plaatsing van zonnepanelen, geothermie en de geleidelijke inzet van meer elektrische politievoertuigen. Er kan zelfs stroom gedeeld worden met andere politiediensten.”

Bezoekersparking

Het enige vraagteken blijft de geplande bezoekersparking. Die kan slechts aangelegd worden nadat het oude politiegebouw gesloopt is. Dat zou nog wel even kunnen duren. “We hopen natuurlijk zo snel mogelijk”, besluit een optimistische korpschef Feraux. Het nieuwe politiekantoor op de Hille ligt vlakbij enkele belangrijke verkeersaders. Dat zou vlottere interventies zeker moeten mogelijk maken. Het hele project wordt geraamd op 3,3 miljoen euro. De eerste plannen voor een nieuw politiekantoor werden al geschetst in… 2012.

The post Nieuw politiekantoor moet meer blauw op straat opleveren in Wingene: “We kunnen doeltreffender ingrijpen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »

Stadsbestuur Oostende vraagt extra subsidies voor restauratie Thermae Palace Hotel: “De brokken vallen eraf, de tijd dringt”

Het Oostendse schepencollege heeft een brief geschreven naar formateur Matthias Diependaele om meer centen te vragen voor de restauratie van het Thermae Palace dossier. Er werd een bedrag van 12 miljoen euro toegezegd, maar dat is volgens het schepencollege niet genoeg.
The post Stadsbestuur Oostende vraagt extra subsidies voor restauratie Thermae Palace Hotel: “De brokken vallen eraf, de tijd

Lees meer »

Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij”

Op vraag van de handelaars en de seniorenadviesraad voert Diksmuide vanaf dit najaar shop- en go-plaatsen in. De plaatsen worden voorzien bij handelszaken in het stadscentrum, waar voornamelijk sprake is van een korte bezoektijd.
The post Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier maanden na huwelijksfeest verwachten Kristel en Regi eerste kindje samen: “Ik sta ervan versteld hoeveel sneller mijn buik nu groeit”

In een post over hun ‘MINI’ sunbreak kondigden Regi en Kristel dinsdag aan dat ze samen een eerste kindje verwachten. Regi’s – nog altijd kersverse – echtgenote reageert vanuit Spanje op het heuglijke nieuws: “Regi is in volle overtuiging dat het een jongen wordt, maar weet niet goed hoe hij met jongens moet omgaan.”

Lees meer »

Poging tot militaire staatsgreep aan de gang in Bolivia: “Ons land kan zo niet verder”, zegt generaal

In Bolivia is een poging tot militaire staatsgreep zich aan het voltrekken. Strijdkrachten hebben het centrale plein van La Paz ingenomen en een pantservoertuig heeft de ingang van het presidentiële paleis geramd. Daarna liepen soldaten het gebouw binnen. President Luis Arce vraagt de generaal achter de staatsgreep om de mobilisatie een halt toe te roepen.

Lees meer »

Juwelier Filip (56) die vluchtende overvaller doodschoot na zes jaar vrijgesproken: “Hij handelde uit een macht waaraan hij niet kon weerstaan”

Zes jaar geleden schoot hij in shock een vluchtende overvaller neer die voor een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Vandaag werd de Gentse juwelier Filip Moens (56) door het hof van beroep in Gent vrijgesproken. De juwelier reageert in een eerste korte reactie opgelucht. “Maar eigenlijk zijn er in deze zaak alleen maar verliezers.

Lees meer »