Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen

Na de gewelddadige dood van juf Annelies Verschaeve uit Geluwe werd het Juf Annelies Fonds opgericht. Er kwamen al heel veel giften. Ondertussen mocht men in vrije basisschool De Graankorrel Wervik drie nieuwe fietsen van verschillende groottes in ontvangst nemen.

“De fietsen krijgen een vast plaatsje op school en kunnen gebruikt worden voor wieltjesdagen, sportdag en schooluitstappen”, zegt directeur Ann Alleman. “Dankzij het Juf Annelies Fonds kan ieder kind deelnemen aan elke fietsactiviteit.”

Onder vrij grote belangstelling vond in april op de speelplaats van vrije basisschool De Graankorrel in de Magdalenastraat in Wervik de lancering van de vzw Juf Annelies Fonds plaats. Ter herdenking aan juf Annelies Verschaeve werd een lindeboom onthuld. Annelies Verschaeve werd begin oktober in Menen vermoord door haar ex-vriend.

Ondertussen staat het vast dat de opbrengst van de steeds succesvolle Warmste Quiz in januari in de stadszaal Oosthove zal gaan naar het Juf Annelies Fonds.

The post Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Spaans hooggerechtshof weigert amnestie voor Puigdemont

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vandaag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Hij werd beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

Lees meer »