Vierde editie van BeneFIETS in Deerlijk voor goed doel: “Succesformule blijft behouden”

Samen met een groepje enthousiastelingen organiseert Phyline De Cauderlier op zondag 30 juni de vierde uitgave van het evenement BeneFIETS. De opbrengst is ten voordele van het Dieter De Cauderlierfonds voor hersentumoren.

Op 25 augustus zal het precies zeven jaar geleden zijn dat Dieter De Cauderlier op 32-jarige leeftijd overleed. Dieter groeide op tot een sociale, actieve gast in Deerlijk en werkte als gemeentearbeider, maar in maart 2015 veranderde alles voor hem. Na een plotse epileptische aanval stelden artsen een hersentumor vast. Dieter ging de strijd aan en won die ook, maar in 2017 nam de ziekte opnieuw de bovenhand met een fatale afloop.

“Om het onderzoek naar hersentumoren een duwtje in de rug te geven, organiseerden wij, als familie en vrienden, in 2016 een benefietevenement”, verduidelijkt Phyline De Cauderlier. “Onder het motto bewegen is gezond ontstond het idee om een fiets- en wandeldag te organiseren. Dat leidde uiteindelijk tot BeneFIETS. Dieter was een fervente wielertoerist en zo werd hij ook betrokken in het eerste BeneFIETS-avontuur.”

Succesformule

“Het werd een succes en in 2018 kwam er een tweede uitgave. De opbrengst van beide edities werd het startbedrag voor de oprichting van Dieter De Cauderlierfonds voor hersentumoren, of kortweg Dieters Fonds. De derde uitgave van BeneFiets moest in 2020 worden afgeblazen omwille van de coronacrisis en vond plaats in 2022. Dit jaar zijn we aan de vierde BeneFIETS toe.”

“Ook dit keer gaat de opbrengst integraal naar hetzelfde doel. De beproefde succesformule blijft behouden: fietsen of wandelen voor het goede doel of gewoonweg langskomen en genieten van spijs, drank en live muziek op ons hopelijk zonnige terras. De Kazerne in het centrum van de gemeente is the place to be. Er kan gestart worden tussen 8 en 14.30 uur. Voor de wandelaars is er een fotozoektocht van 5 kilometer en een wandeling van 15 kilometer. Ook de fietsers komen aan hun trekken. Er zijn voor hen drie tochten voorzien: 15 kilometer, 35 kilometer (met tussenstop) en 70 kilometer (met bevoorrading). We hopen nu nog op een ruggensteuntje van de weergoden zodat het weer een topeditie wordt.”

The post Vierde editie van BeneFIETS in Deerlijk voor goed doel: “Succesformule blijft behouden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

Buurtbewoners en familieleden reageren verslagen na schietpartij in Sint-Gillis: “Het ene moment drink je een koffie op een terras. Het volgende schieten ze je neer”

Bij een schietpartij op een terras van een café afgelopen nacht in Sint-Gillis bij Brussel zijn minstens twee mensen omgekomen. Twee anderen zijn gewond en vechten voor hun leven. Hoewel de zaak veel weg heeft van een drugsafrekening, lijken de slachtoffers op het verkeerde moment op de verkeerde plaats geweest te zijn.

Lees meer »

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »