Margot Vanpachtenbeke opent palmares in Thüringen

Margot Vanpachtenbeke uit Lauwe heeft dinsdag de eerste etappe in de 36e Thüringen Ladies Tour (2.Pro) gewonnen. Na 118,5 kilometer met start en aankomst in Jena was de 25-jarige renster van VolkerWessels sneller dan haar Amerikaanse medevluchtster Ruth Edwards, goed voor haat eerste overwinning bij de elite.

In de sprint om de derde plaats bleef de Duitse Linsa Riedmann de Nederlandse Maxhe Bredewold en de Poolse Marta Lach voor. De gebeurde op 5:34, mede omdat het peloton achter een gesloten overweg had gestaan.

Vanpachtenbeke en Edwards hadden hun aanval op ruim vijftig kilometer van de finish op poten gezet. Nadat hun voorsprong tot vier minuten was opgelopen, ging het peloton toch aan de achterstand knagen. Met nog twaalf kilometer voor de boeg stak de “Deutsche Bahn” de koplopers een handje toe. Het peloton moest drie minuten wachten aan een gesloten spooroverweg en de vogels waren gaan vliegen. In de sprint bleek Vanpachtenbeke veel sneller dan haar Amerikaanse metgezel.

Vanpachtenbeke is ook de eerste leidster, ze heeft twee seconden voor op Ewards. De kans is groot dat zondag ook de eindzege naar Vanpachtenbeke of Edwards zal gaan. Favorieten als Mischa Bredewold, Lizzie Deignan, Shirin van Anrooij, Lucinda Brand, Katarzyna Niewiadoma, Karlijn Swinkels en Amber Kraak hebben immers 5:34 of meer goed te maken.

The post Margot Vanpachtenbeke opent palmares in Thüringen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend”

De laatste broden uit de oven, de laatste broodronde, de laatste klanten in de winkel: het was begin deze week voor alles de laatste keer bij Brood & Banket Lagrainge in de Nieuwstraat in Sint-Baafs-Vijve. Bakker Peter en echtgenote Mia hebben voorgoed de winkel gesloten.
The post Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend” appeared

Lees meer »

Hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis: ‘gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Werken in Doomkerke maanden later klaar dan verwacht: meest recente prognose wordt eind maart 2025, mits normale zomer en najaar

“De hele Brandstraat in Doomkerke tegen het einde van dit jaar afgewerkt krijgen, zou een huzarenstukje zijn”, liet projectmanager voor de wegenwerken Davy Poelaert in een vorig gesprek vallen. Maar het voorbije kwakkelweer heeft anders beslist. Mits een normale – zeg maar droge – zomer en najaar zijn de ingrijpende riolerings- en wegenwerken in Doomkerke pas tegen het einde van

Lees meer »