OC De Vonke in Heule pakt uit met kinderfestival ‘Boink4’

Op zaterdag 29 juni kunnen de kinderen terug ‘boinken’. Na drie succesvolle jaren organiseert de OC-raad van het ontmoetingscentrum De Vonke voor de vierde maal het springkastelenfestival Boink. Liefst 22 springkastelen in al zijn vormen palmen de Heulse Kasteelstraat, het evenementenplein en een deel van het park in. “Het blijft een goed concept dat we blijven behouden”, zegt Nic Cattebeke van de OC-raad.

Om diverse redenen is Boink4 een week vroeger dan de vorige edities. “Dit omdat de examens dan gedaan zijn, er anders al veel kinderen vertrokken zijn op reis en daarnaast is er ook de 80ste Watermolenfeesten in Heule-Watermolen”, legt Nic uit.

Een dag lang kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar er na hartenlust springen en zotte toeren uithalen op de springkastelen. Het hart van Heule wordt terug omgetoverd tot een heus springkastelenparadijs. In het aanbod zitten enkele extra toppers zoals de tiger run, jungle run en de tractor run. Kortom, ieder kind vindt er zeker zijn favoriete springkasteel.

Succes verder zetten

De organisatoren mikken weer op een massale opkomst. “Vorig jaar kwamen 250 kinderen genieten. Dit was een pak meer dan de vorige edities. We hopen dit jaar het succes verder te zetten. Iedereen is er welkom. Het is terug alleen kinderen aan de macht op onze vierde editie van het springkastelenfestival Boink. Uiteraard denken we ook aan de ouders. Zij kunnen gezellig terrassen bij de bar op het evenementenplein. We vinden het belangrijk dat iedereen betrokken is bij Boink. Wij zorgen ervoor dat alle kinderen en ouders zich amuseren”, zegt bestuurslid Nic Cattebeke.

“Het wordt ongetwijfeld weer een topper. Bij regenweer kunnen we het alleen maar zoveel mogelijk droog houden. Er zijn maar enkele overdekte kastelen. Helaas kunnen we Boink niet binnen organiseren maar we hebben eieren naar de Arme Klaren gebracht voor goed weer”, knipoogt Nic. “Hopelijk zijn ze ons goedgezind. De bar kunnen we verhuizen naar binnen in het kasteel.”

Het springkastelenfestival Boink4 en straks de kindertheaterkampen zijn de laatste activiteiten van de huidige OC-raad.

BOINK4 Springkastelenfestival: zaterdag 29 juni, ’t Kasteel Heule van 10 uur tot 12.30 uur en van 14 uur tot 16.30 uur. Inschrijven kan via www.kortrijk.be/boink of ter plaatse. Deelnameprijs is 6 euro.

The post OC De Vonke in Heule pakt uit met kinderfestival ‘Boink4’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Bomenaar Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond uitgeweken Bomenaar Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

De eerste Tour van Merckx door de ogen van onze analist Michel Wuyts: “In 1969 waren mensen zo verlangend als in 2024”

55 jaar na Eddy Merckx begint Remco Evenepoel vandaag aan zijn eerste Tour de France. Daarom duikt onze wieleranalist en -commentator Michel Wuyts in de archieven en haalt hij herinneringen op aan het Tourdebuut (en de eerste eindzege) van Merckx. “Die nacht heeft Neil Armstrong voet op de maan gezet. Ik zag het in de roes van Merckx. En vond

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »