Circustalent van morgen toont zich tijdens Soiree Perplx in Budascoop Kortrijk

Op zaterdag 29 juni kan je tijdens de Soiree Perplx in Budascoop Kortrijk de komende generatie circusartiesten van de Rotterdamse circushogeschool Codarts Circus Arts ontdekken.

Codarts is een gerenommeerde school in Nederland die onder andere een ijzersterke opleiding heeft in circuskunsten. Artiesten van over heel de wereld studeren er af in trapeze, objectmanipulatie, acrobatie… Perplx heeft een unieke samenwerking met deze circushogeschool en werkt samen om de studenten eenmalig een podium te bieden in België, specifiek in Kortrijk. Onder de noemer Take-Off#15 komen de laatstejaarsstudenten hun afstudeeract brengen in Kortrijk. Je kan je verwachten aan een boeiende en gevarieerde avond waar zowel solo’s als duo’s gebracht worden, diverse circusdisciplines en/of verschillende soorten sferen gaande van dansant circus tot verbluffende acrobatie. Ideaal voor een eerste kennismaking met het hedendaagse circus, of voor de meerwaardezoeker die graag het talent van morgen wil ontdekken. Deze Soiree is een samenwerking tussen Perplx en Schouwburg Kortrijk.

Circuswerkplaats

Perplx is een circuswerkplaats die zijn thuisbasis heeft in Marke. Perplx ondersteunt jonge, (inter)nationale circusmakers in het maken van hun voorstellingen. De voorstelling in Budascoop vangt aan om 20 uur. Een ticket voor Take-Off#15 kost 16 euro en 7 euro voor min 26-jarigen. Je kan tickets bestellen online of via Ticketservice Kortrijk op 056 239 855. Wie een UiTPAS uit de regio Zuid-West met kansentarief heeft, krijgt 80% korting op de ticketprijs.

The post Circustalent van morgen toont zich tijdens Soiree Perplx in Budascoop Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken: “Het is vervangen of verliezen”

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »