E34 volledig versperd na ongeval met vier vrachtwagens: “Snelweg om 17.30 uur weer open”

Op de E34 in Sint-Gillis-Waas zijn vier vrachtwagens met elkaar in aanrijding gekomen. De ravage is bijzonder groot en de snelweg in de richting van Zelzate is volledig versperd. Het is nog niet zeker wanneer de weg volledig vrij zal zijn vanwege het ladingverlies van een van de vrachtwagens. 

Meer krantenkoppen in België

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »