Jong Vijve start volgend seizoen met veel nieuwkomers: “Mikken op de linkerkolom”

Jong Vijve, dat vorig seizoen mikte op een plek in de top vijf, bleef een stuk beneden de verwachtingen. Toen Peter Leneeuw het sportieve roer overnam, was er beterschap en die lijn wil Jong Vijve volgend seizoen doortrekken.

“Wij speelden een zwakke eerste ronde”, geeft sportief verantwoordelijke Ronny Buyse toe. “Na de trainerswissel was er zowel sportief als extra-sportief heel wat beterschap merkbaar. Wij zetten ook een paar mooie resultaten neer en sloten de competitie op een positieve manier af tegen Deerlijk Sport. Op basis daarvan heb ik een goed gevoel om aan de nieuwe campagne te beginnen.”

Linkerkolom

“Toen ik in januari overnam, stond de ploeg op de laatste plaats”, neemt T1 Peter Leneeuw over. “Het was onze betrachting om nog enkele plaatsen te stijgen en daar zijn wij door omstandigheden slechts gedeeltelijk in geslaagd. Aan inzet en motivatie was er nochtans geen gebrek. Door het talent bij de jeugd schuiven er tien spelers van de U21 door naar wat ik nu nog de A-kern noem, een verzameling van beloften en A-spelers. Iedereen in deze groep van 44 start de voorbereiding met evenveel kansen. Wij trainen de eerste weken samen in drie groepen afwisselend onder de leiding van T2 Kurt Boone, beloftetrainer Gauthier Van West en van mezelf. Op die manier wil ik tot mijn A-kern komen. Wel neem ik in de competitie op de bank altijd drie spelers uit de beloften mee. Iedereen zal zich week na week dus moeten bewijzen. Ons doel? “Goed voetbal brengen, een goeie groepssfeer en mikken op de linkerkolom.”

De jonge kern van Jong Vijve werd aangevuld met de nodige ervaring. Lloyd Stewart komt over van tweedeprovincialer Moorslede. “Het is geen stap in het onbekende, want ik ken de trainer van bij Wevelgem en Anzegem, waar ik trouwens samen speelde met Stefanoski. Het is ook een beetje dankzij hem dat ik koos voor Jong Vijve. Hier ligt een mooi project op tafel. Na vier jaar Moorslede kijk ik uit naar het nieuwe seizoen.”

Overzicht

Nieuw zijn: Lloyd Stewart (SV Moorslede), Vladimir Stefanoski (Cercle Melle), Jari Seeuws (Jong Zulte), Gilles Van Maele, Thomas Defrenne en Waskun Decuypere (ZK Dentergem), Tiebe Rosseel (Racing Waregem), Wannes Boel (Merelbeke) en Arne Van Ackere (Beveren-Leie). Vertrekkers: Kenzo Vermeersch (Aarsele), Cédric Reynvoet, Gilles Mestdagh, Axl Vanderswalmen, Jarno Putman en Bram Cuvellier stoppen. (IVD)

The post Jong Vijve start volgend seizoen met veel nieuwkomers: “Mikken op de linkerkolom” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitrusten op Ibiza, de liefde vieren op een zonnig eiland of met de kindjes naar zee: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 1)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.”

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »