Van kubben tot De Comedioten: 47ste Bilkhagefeesten bieden een ruim programma aan

Op 29 en 30 juni en 1 juli hebben in en rond het Soba de 47ste Bilkhagefeesten plaats, deze keer letterlijk de start van het verlof.

Er wordt begonnen op zaterdagvoormiddag met de ruilbeurs voor champagnecapsules, ondertussen toch al de 11de editie van deze toch wel populaire verzamelbeurs”, vertelt voorzitter Tony Van Den Hende. “De 15de Vlaamse Kermis op ’t Pleintje start om 15 uur met een heleboel oude leuke spelletjes voor jong en oud. Iedereen heeft prijs, maar plezier en een leuke babbel met de buren blijven toch de voornaamste ingrediënten.”

Rustpuntje

“Het derde Bilkhaags kubbtornooi blijft het sportieve element van deze feesten”, gaat Tony Van Den Hende verder. “Inschrijven kan nog altijd via [email protected]. Ook portrettekenen blijft op het programma staan. Dit wordt verzorgd door Sob’Art, de kunstkring die zijn thuishaven heeft in het Soba en die nog maar net een succesvolle tentoonstelling in Het Koetshuis achter de rug heeft. Gratis voor iedereen die wil geportretteerd worden.”

“Het rustpuntje op zondagmorgen is de Heilige Mis in de Kapel van de Sint-Petrusschool, opgedragen door E. H. Deken Laridon”, pikt secretaris Dirk Demeulemeester in. “Het aperitief is de aanloop naar Soba’s feestbarbecue. Daarna gaat de wandelzoektocht van start. Het wordt een gezinsvriendelijke, rustige tocht van ongeveer 5 kilometer met speelse proefjes voor jong en oud. De prijsuitreiking van deze leuke trip, met afzonderlijke prijzen voor de jonge deelnemers, is zowel voor de deelnemers als voor de bestuursleden meteen een rustige uitloper van een zware, maar fijne zondag. De vinkenliefhebbers worden op maandagmorgen verwacht om 9 uur in de Tijmlaan, op wandelafstand van de inschrijvingsplaats, om hun liedjes ten gehore te brengen. In de namiddag kunnen de senioren genieten van het optreden van De Comedioten, een gloednieuw komisch Waregems duo dat nu ook eens in eigen streek de kans krijgen om zijn kwaliteiten te bewijzen. Bilkhagenaar, Waregemnaar, iedereen is welkom op de 47ste Bilkhagefeesten op 29 en 30 juni en 1 juli in en rond het Soba op De Bilkhage.”

Bijkomende informatie over de feesten kun je altijd bekomen op www.bilkhage.be.

The post Van kubben tot De Comedioten: 47ste Bilkhagefeesten bieden een ruim programma aan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

Knokke is het duurst, maar in welke kustgemeente huur je deze zomer het goedkoopst? Zoveel kost een huurappartement aan zee

Een appartement huren aan de Belgische kust is deze zomer gemiddeld zes procent duurder dan vorig jaar. Hoeveel moet je inmiddels rekenen voor een week aan zee? En waarom werden enkele populaire kustgemeenten fors duurder? Het meest betaal je weinig verrassend in Knokke. Maar in deze pittoreske badplaats ligt de weekprijs volgens de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en HUSWELL liefst

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »