Toch twee jaar effectieve celstraf voor ripdeal in Oostende

De Brugse strafrechter heeft een 26-jarige Oostendenaar alsnog tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor zijn aandeel in een ripdeal. De kompaan van Robin D. deelde zelfs een messteek uit aan het slachtoffer. De beklaagde kreeg van het hof van beroep een straf met uitstel, maar leefde zijn voorwaarden niet na.

Robin D. was een vaste klant van Steven D. en hij maakte ook op 14 januari 2021 in Oostende een afspraak om cannabis te kopen. De beklaagde had echter op voorhand al beslist niet voor de drugs te betalen. Tijdens de ripdeal haalde zijn kompaan Christian D. uit met een mes, waardoor het slachtoffer levensbedreigende verwondingen opliep aan zijn nier.

Volgens de verdediging ontstond het plan voor de ripdeal omdat Robin D. een beperkte lening aan zijn kompaan niet kon terugbetalen. Naar eigen zeggen wist hij niet dat Christian D. een mes had meegenomen. De verdediging stuurde aan op een voorwaardelijke straf, maar de rechter veroordeelde hem op 30 augustus 2021 tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf. Christian D. kreeg toen zelfs vijf jaar effectieve celstraf opgelegd.

Robin D. ging met succes in beroep tegen zijn veroordeling. Het Gentse hof van beroep veroordeelde hem in mei 2022 immers tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Het openbaar ministerie vorderde eind mei 2024 echter de herroeping van het probatieuitstel. Ondanks meerdere verwittigingen bleef de Oostendenaar immers cannabis gebruiken. De verdediging vroeg tevergeefs om de beklaagde toch nog een allerlaatste kans te geven.

Door zijn druggebruik vroeg het OM ook in een ander dossier de intrekking van zijn voorwaarden. D. kreeg in januari 2022 van het Gentse hof van beroep voor geweldpleging twaalf maanden cel met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Ook die straf werd dinsdagochtend omgezet in een effectieve bestraffing.

The post Toch twee jaar effectieve celstraf voor ripdeal in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ja, ik heb botox, fillers en borstimplantaten. Is dat zo vreemd?” Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch denken mensen dat ik een abonnement heb op plastische chirurgie.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over cosmetische ingrepen. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge

De Landelijke Gilden organiseren op zaterdag 29 juni, zondag 30 juni en zondag 1 september van 10 tot 18 uur weer hun Opentuindagen. In Vlamertinge stelt tuinarchitect Geert Merlevede onder de noemer Tussen tuin en landschap zijn eigen vijf hectare grote tuin open voor het publiek.
The post Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge appeared first

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »