Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte

Een 29-jarige Bruggeling is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. Guillaume D. schopte een cipier in de gevangenis van Brugge. Het slachtoffer hield aan de feiten een gebroken rib over.

Een penitentiair bewakingsassistent stelde op 18 mei 2023 een rapport op over het gedrag van de beklaagde. D. had zich immers verbaal agressief opgesteld en een cipier bedreigd. In samenspraak met de directie werd daarom beslist om de gedetineerde naar een veiligheidscel over te brengen.

Toen de cipiers Guillaume D. kort voor 18 uur effectief naar de veiligheidscel wilden overbrengen, gingen de poppen aan het dansen. De beklaagde was onmiddellijk agressief en moest met geweld bedwongen worden. Tijdens die overmeestering kon hij echter zijn been losrukken en een trap uitdelen. In het ziekenhuis werd later vastgesteld dat de cipier een ribbreuk had opgelopen. Ook twee andere cipiers liepen lichte verwondingen op door het weerspannige gedrag van de gedetineerde. De Bruggeling deed ook nog een poging om een botermes te grijpen.

Guillaume D. ontkende dat hij zich schuldig maakte aan opzettelijke slagen en verwondingen. Naar eigen zeggen was er enkel sprake van verbale agressie, omdat hij respectloos behandeld werd. De beklaagde beweerde ook dat hij zelf drie slagen had gekregen van het gevangenispersoneel.

De rechter hechtte geen geloof aan de versie van de beklaagde. In het vonnis werd opgemerkt dat meerdere getuigen bevestigden dat de twintiger hysterisch was. In totaal waren zelfs een tiental cipiers nodig om de gedetineerde te overmeesteren.

D. werd uiteindelijk veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf en 400 euro boete. Bij het bepalen van de strafmaat werd rekening gehouden met het gevulde strafblad van de beklaagde. De Bruggeling liep immers al negen correctionele veroordelingen op, waarvan zeven voor geweldplegingen. In februari 2023 kreeg hij van het Gentse hof van beroep zelfs drie jaar effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachten rade.

The post Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »

“Zelfs naar onze vrouwen werd met bier gegooid”: bij de Engelsen reageerden fans na affluiten nog vijandiger

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

“Moeders stoofvlees is een groot succes”: Valérie en Daivy van ’t Frietje in Koksijde eten nog elke dag zelf graag hun frietjes

Op 1 maart 2018 namen Valérie Butin (53) en Daivy Dert (47) de fakkel over van een bekende frituur in Koksijde-Bad. Zonder enige frituristenervaring, maar vastbesloten om er 100 procent voor te gaan. Zes jaar later blikken ze terug op het parcours dat ze hebben afgelegd. “Uiteraard hebben we oog voor de nieuwe trends en proberen we nieuwigheden uit”, klinkt

Lees meer »