1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag

Maandag had de Westhoeksportoverleg of WSO-jeugdsportdag plaats op de Poperingse sportzone Don Bosco. Er waren 1.090 kinderen van 41 verschillende scholen van de tien verschillende gemeentes aanwezig. De deelnemende gemeentes zijn Ieper, Poperinge, Veurne, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem, Heuvelland, Langemark-Poelkapelle, Mesen en Zonnebeke.

“Er werden acht verschillende Olympische proeven uitgevoerd: fietsparcours, 400m hordeloop, hindernissenparcours met een kasteel van 21 meter, fietsparcours op het skatepark, korfbal, werpen met een medecineball, een duikproef en een hindernissenparcours in het zwembad”, aldus de Poperingse sportfunctionaris Michaël Debreuck.

Op het einde werd er een finaleproef gedaan waarbij de beste drie meisjes en de beste drie jongens van elke proef het tegen elkaar opnamen. In totaal hebben hier 24 jongens en 24 meisjes de finale gelopen, hieruit hebben we drie winnaars bij de jongens: Tor Sesensael, Gust Lemenu en Arthur Bernard Arthur. Bij de meisjes waren dat Ella Baccarne, Febe Vanhollebeke en Elisa Vaneygem”, zegt de Poperingse Sportschepen Klaas Verbeke (CD&V).

Alle winnaars kregen een zak met leuke gadgets van elke deelnemende gemeente. Er werd ook een tombola gedaan waarbij tien scholen een ballenpakket wonnen, bekostigd door het Westhoeksportoverleg. Alles werd mogelijk gemaakt door een samenwerking met Sport Vlaanderen.

Voor de finale werd nog een korte slotact gehouden door Jinte Verdonck en Lotte Verdonck. De WSO-jeugdsportdag wordt afwisselend georganiseerd in een van de aangesloten steden of gemeenten uit de Westhoek. (AHP-Foto MD)

The post 1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

“Zelfs naar onze vrouwen werd met bier gegooid”: bij de Engelsen reageerden fans na affluiten nog pak erger

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos”

Een gepersonaliseerde toets geven aan een geschenkje, doop-, communie- of huwelijksaandenken? Bij Lalou zit je goed. Sinds kort kun je bij Jennifer Lagaisse (27) terecht voor professionele begeleiding bij al je gelegenheidsgeschenken, geschenkmanden, geboorte- en communiekaartjes, snoeptaarten en decoratiestukken.
The post Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden voorwaardelijk voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden voor drugshandel. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.
The post Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden voorwaardelijk voor drugshandel appeared

Lees meer »