Heraanleg kruispunt Vaartstraat-recyclagepark in Veurne zorgt voor plaatselijk omrijden

Momenteel wordt het kruispunt in de Vaartstraat langs de Lovaart ter hoogte van het recyclagepark opnieuw ingericht. Er wordt ook een veilig fietspad aangelegd dat bovendien rechtstreeks toegang zal geven tot de industriezone 1.

Het nieuwe fietspad verbindt immers binnenkort de Vaartstraat met de Ondernemingenstraat. Tijdens de werken is dit kruispunt helemaal onderbroken voor alle verkeer. De inrit van het recyclagepark verhuist tijdens de werken naar de Albert I-laan. Wie Steenkerke wil bereiken moet omrijden via de Brugse Steenweg-Knollestraat en Haenestraat.

Men kan dus niet meer van het kruispunt aan de Kortewildebrug in Steenkerke langs de Vaartstraat naar Veurne rijden. Ook het verkeer dat uit de richting van Lo en Alveringem komt moet plaatselijk omrijden. Volgens burgemeester Peter Roose zou alle hinder tegen het bouwverlof van de baan moeten zijn en zal ook het fietspad naar de Ondernemingenstraat berijdbaar zijn. (José Tyteca)

The post Heraanleg kruispunt Vaartstraat-recyclagepark in Veurne zorgt voor plaatselijk omrijden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke

Een ode aan de zee en in het bijzonder aan de garnaalvissers te paard, dat is de 73ste editie van de jaarlijkse Garnaalfeesten van Oostduinkerke. Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni staan folklore en ambacht in de kijker. Hoogtepunten zijn de folkloremarkt en het BK garnaalpellen op zaterdag en de Zeewijding
The post Ode aan

Lees meer »

Waren er niet 1 maar meerdere ‘Bendes van Nijvel’? 

We spreken steevast over ‘de Bende van Nijvel’, maar het is best mogelijk dat de feiten die we toeschrijven aan ‘de Bende’ uitgevoerd zijn door verschillende bendes. Het is een bedenking die vandaag ook door het federaal parket werd geopperd tegenover de nabestaanden, nu het onderzoek wordt stopgezet.

Lees meer »

“Ik wil niet dat de Giro zich herhaalt”: Remco Evenepoel draagt rood Wolfpack-mondmasker op laatste persconferentie

Opvallend beeldje: Remco Evenepoel (24) werkte zijn laatste persconferentie voor de Tour de France in het statige Palazzo Vecchio af met… een rood Wolfpack-mondmasker. Gezien het recente Covid-opstootje en enkele ‘slachtoffers’ die dat maakte in het startpeloton (Geoghegan Hart, Kuss) wil de wereldkampioen tijdrijden geen enkel risico nemen.

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

Brusselse korpschef wil bredere aanpak van drugsgeweld: “Mensen zonder papieren aan het station: dat is een soort VDAB voor drugsbendes”

Om drugsgeweld aan te pakken, zoals de schietpartij in Sint-Gillis gisteren, moet je niet alleen kijken naar politie en justitie, vindt Jurgen De Landsheer, korpschef politiezone Brussel-Zuid. Een maatschappijbrede preventie tegen drugsgebruik en begeleiding van de "zwakke schakels in onze maatschappij", daarop moeten we inzetten, vindt hij.

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »