Omwonenden Brussels Airport lopen meer risico op diabetes en dementie volgens studie

Duizenden omwonenden van Brussels Airport lopen het risico op diabetes en vervroegde dementie. Oorzaak is het ultrafijne stof dat vrijkomt bij de verbranding van kerosine, blijkt uit nieuw Europees onderzoek in opdracht van de ngo Transport & Environment, die strijdt voor milieuvriendelijker vervoer.

 

Meer krantenkoppen in België

Ouders van verongelukte David (28) zijn woedend na reddingsoperatie in de Lesse: “Dit zou voor een rechtbank moeten komen”

“Het is niet te begrijpen. Zes jaar geleden beloofde diezelfde uitbater dat de veiligheid prioriteit was. Kijk nu.” De ouders van David (28) weten met hun woede geen blijf nadat honderden kajakkers – voornamelijk schoolkinderen – donderdag in grote problemen kwamen bij de afvaart van de Lesse. De plek waar in 2018 hun zoon bij een kajakongeval om het leven

Lees meer »

Eerste deelgebied van De Groene Verbinding is geopend

Met de aanleg van een nieuwe fiets- en wandeldoorsteek in het Astridpark en de heraanleg van de Koninginnelaan en Weversstraat is het eerste deelgebied van De Groene Verbinding gerealiseerd en geopend. Eind 2022 stelde Stad Kortrijk de plannen voor De Groene Verbinding voor: vijf kilometer nieuwe wandel- en fietspaden tussen Kortrijk, Bissegem en Heule met een totaaloppervlakte van 26 hectare

Lees meer »

Het gemeenterapport van Dentergem: Nieuwe Rivaweg, maar wachten op aanpak Hondius

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Dentergem: Nieuwe Rivaweg, maar

Lees meer »

Jong talent bij KAVO Sint-Elooiswinkel

Op de foto zien we de speelsters van KAVO Sint-Elooiswinkel (KAVO Volleytoer 2B tweede klasse ronde 1 reeks G), met staand: trainster Flore Wallays, Annelies Seurynck, Jana Vandemoortele, Olivia Dekyvere en trainster Mare Deprez. Zittend: Claire Bonte, Germaine Maertens en Noor Dequae. (JS/foto JS)
The post Jong talent bij KAVO Sint-Elooiswinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vooruit Plus over opwaardering Alfons Pieterslaan: “Buurt mee betrekken, Mu.ZEE behouden”

Vooruit Plus pleit voor opwaardering van de omgeving Alfons Pieterslaan, met nieuwe invulling voor de site oud politiekantoor én behoud locatie Mu.ZEE. De partij pleit er ook voor om tot een nieuwe invulling te komen in overleg met de buurt, bewoners en handelaars.
The post Vooruit Plus over opwaardering Alfons Pieterslaan: “Buurt mee betrekken, Mu.ZEE behouden” appeared first on

Lees meer »

De Panne lanceert unieke sensibiliseringscampagne voor meer wederzijds respect in het verkeer

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een unieke en innovatieve sensibiliseringscampagne rond verkeer onder de veelzeggende naam ‘Ik zwaai naar jou’. De campagne maakt deel uit van het bredere verkeersveiligheidsplan Project V4, en is bedoeld om het wederzijdse respect tussen alle weggebruikers te bevorderen, met een speciale focus op kinderen in het lager onderwijs.
The post De

Lees meer »

Binnenkort gratis menstruatieproducten op PTI-scholen, Provincie pleit voor verdere uitrol bij werkgevers

Binnenkort zullen er gratis tampons en maandverbanden beschikbaar zijn voor de leerlingen van de twee PTI-campussen in Kortrijk. Dat heeft gedeputeerde Jean De Bethune donderdag bekendgemaakt op de provincieraad, na een vraag van raadslid Tom Willems (Vooruit).
The post Binnenkort gratis menstruatieproducten op PTI-scholen, Provincie pleit voor verdere uitrol bij werkgevers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu ook Koreaans in het taalaanbod van SNT: “De uitspraak met veel klinkerklanken is niet simpel”

Binnen het aanbod taalcursussen van het Centrum voor Volwassenonderwijs SNT kan je vanaf dit jaar ook kiezen voor kennismaking met het Koreaans. Een niet-alledaagse cursus die duidelijk aanslaat, want niet minder dan veertig cursisten volgen sinds begin september de lessen Koreaans niveau 01.
The post Nu ook Koreaans in het taalaanbod van SNT: “De uitspraak met veel klinkerklanken is

Lees meer »

De dochter van een staatsvijand baande zich een weg naar de troon: maak kennis met de stinkend rijke ‘Queen of Qatar’

Ze groeide op als dochter van een gevangene, maar werd koningin van Qatar. Het verhaal van Moza bint Nasser (65) spreekt tot de verbeelding. Als moeder van de huidige emir wordt ze beschouwd als een van de machtigste vrouwen in haar land én het hele Midden-Oosten. Ze draagt de meest exclusieve outfits en sieraden, beheert een gigantisch vastgoedimperium en heeft

Lees meer »

Oslo lanceert opsporingsbericht naar Noor die gelinkt wordt aan aanslag met biepers in Libanon

De Noorse autoriteiten hebben een internationaal opsporingsbericht gelanceerd naar een Noor die vermist is en mogelijk gelinkt is aan de levering van de met explosieven uitgeruste biepers aan de militante beweging Hezbollah in Libanon. Dat bevestigt Kripos, een eenheid van de Noorse politie die werkt op ernstige en georganiseerde misdaad, donderdag. Een naam werd niet genoemd.

Lees meer »