Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Een 40-jarige man die in de ruime regio rond Parijs woont is vrijgesproken op verdenking van oplichting van houtbedrijf Omniplex in Harelbeke. Daar werd een factuur van 60.000 dollar vervalst maar de rechter oordeelde dat K.K. daarvoor geen schuld treft. “Zijn verhaal is plausibel”, oordeelde de rechter.

Houtbedrijf Omniplex uit Harelbeke diende in 2021 klacht neer bij de politie. “Ze werkten al jaren samen met een bedrijf uit Maleisië voor bestellingen en kregen plots te horen dat een factuur van 60.000 dollar niet betaald was”, sprak de procureur.

“Uit onderzoek bleek dat er een hacking was gebeurd op het e-mailaccount en een factuur onderschept en vervalst werd. Zo werd het rekeningnummer gewijzigd en werd de 60.000 dollar op een ander rekeningnummer gestort. Uit onderzoek bleek dat het geld via twee andere rekeningen dan op Duitse bankrekening terechtkwam van de 40-jarige K.K.”

De man en zijn advocaat betwisten evenwel alles. “Hij heeft een geestesstoornis, zou een hacking totaal niet kunnen uitvoeren en is hier zelf het slachtoffer van. Zijn heuptas met identiteitskaart werd in Parijs gestolen na een reis in Mali, maar daarvan deed hij geen aangifte. Wellicht hebben de dieven zijn identiteitskaart gebruikt om een aanvraag bij die Duitse bank te doen om een rekening te openen. Zijn handtekening daarop komt niet overeen met die van hem. En bovendien is hij zelf nog nooit in Duitsland geweest.” De rechter vond het verhaal plausibel en sprak hem vrij. (JH)

The post Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd pas maandag officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. Aan het begin van het pad, dat deel uitmaakt van een nieuwe wandelroute in Hooglede, lijken vandalen in de loop van woensdagnamiddag stevig te hebben toegeslagen.
The post “De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »