Voortvluchtige ‘Bolle Jos’ in Rotterdam veroordeeld tot 24 jaar cel voor cocaïnehandel en moordopdracht

De rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag de 32-jarige Jos Leijdekkers, beter bekend als ‘Bolle Jos’, veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf voor internationale handel in cocaïne en omdat hij de opdracht had gegeven tot een moord. In totaal ging het om de import van bijna 7.000 kilo cocaïne.

 

Meer krantenkoppen in België

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »