Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige Noord-Macedoniër veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor vier woninginbraken en een gelijkaardige poging. Zijn drie Italiaanse kompanen kregen mildere straffen. De bende liep op kerstavond tegen de lamp in Knokke-Heist.

Bij inbraken in Knokke-Heist en Damme werden op 17 december 2023 onder andere zes horloges en cash geld gestolen. In de buurt werd telkens een verdachte Alfa Romeo Stelvio gespot. Toen het voertuig op 24 december opnieuw opdook in Knokke-Heist, werden de vier beklaagden ingerekend. In de wagen werden valse nummerplaten en inbrekersmateriaal aangetroffen. Even daarvoor probeerde de bende in te breken in een appartement in Knokke.

Dankzij verder onderzoek konden de beklaagden gelinkt worden aan twee gelijkaardige feiten in Londerzeel en Keerbergen. Op 21 december gingen ze daar eveneens met geld, juwelen en uurwerken aan de haal. Ten slotte moest het viertal zich ook verantwoorden voor de vernieling van de afsluiting van een tennisclub in Duinbergen.

Procureur Emilie Lingier merkte op dat Luka G. (24) in 2021 al twee jaar cel kreeg voor inbraken. In die omstandigheden werd ditmaal vier jaar effectieve gevangenisstraf gevorderd voor de Noord-Macedoniër uit Wezet (Visé). Ook de broers Gimmy (28) en Remi J. (27) zijn geen onbekenden voor het gerecht. De Italiaanse Luikenaars hing 40 maanden effectieve celstraf boven het hoofd. Voor de Italiaan Franco B. (38) werd drie jaar effectieve gevangenisstraf gevorderd.

De verdediging benadrukte dat de beklaagden de gestolen horloges ondertussen teruggegeven hebben. Ze wilden hun oprechte spijt ook tonen door al 5.500 euro te verzamelen om de burgerlijke partijen af te betalen. Hun advocaten drongen daarom aan op een straf met uitstel, al dan niet onder voorwaarden. Tijdens de pleidooien werd meermaals opgemerkt dat de beklaagden al bijna zes maanden in voorhechtenis zitten.

De rechter veroordeelde Luka G. uiteindelijk tot vier jaar effectieve gevangenisstraf. Remi J. kreeg 40 maanden cel, waarvan tien maanden met uitstel. Ten slotte werden Franco B. en Gimmy J. veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel.

The post Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

PADI SHOW-medewerker Obi Carrein uit Wevelgem stelt zijn foto’s van internationale reizen tentoon op het Zandsculpturenfestival in Middelkerke

Het Zandsculpturenfestival in Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één, maar vele bijzondere werelden. Dit jaar worden de bezoekers meegenomen op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je een farao in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Of bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg

Lees meer »

“Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel

Een 62-jarige man uit De Haan heeft voor de Brugse rechtbank drie maanden celstraf gekregen omdat hij twee agenten met een luchtdrukgeweer bedreigde tijdens een interventie.
The post “Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »

Plotse bekendheid eiste z’n tol bij Goldband: “Op een bepaald moment dacht ik: that’s it, we stoppen ermee”

58 seconden. Meer tijd hadden Karel Gerlach (30), Milo Driessen (31) en Boaz Kok (34) niet nodig om hun concert in de Genkse C-Mine uit te verkopen. Vanavond speelt het drietal ten dans, en stellen ze hun nagelnieuwe album ‘Samen Tegen Elkaar’ voor. Een album waarin hun eigen twijfels vervat zitten. “We wéten dat voldoende slaap en weinig alcohol goed

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.
The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

De Brugse breakdancer – oftewel B-girl – Maxime Blieck (25) is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Tijdens de laatste kwalificaties kon Madmax zich niet bij de beste negen scharen, wat nodig was om een Olympisch ticket te veroveren.
The post Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

Lees meer »