Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel

Een 43-jarige man uit Oudenburg is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf voor een gewapende overval. Bjorn I. maakte de inhoud van de kassa buit in een nachtwinkel in Zandvoorde.

De beklaagde stapte op 20 januari 2024 rond 21.40 uur een nachtwinkel in Zandvoorde binnen. Met een kap over zijn hoofd en een sjaal voor zijn gezicht eiste I. de inhoud van de kassa. De uitbater werd ook bedreigd met een spray en met iets wat op een mes leek. Bij het verlaten van de winkel zou de overvaller nog twee flessen wijn naar het slachtoffer gegooid hebben.

Bjorn I. wilde wegvluchten op zijn brommer, maar kon door omstaanders tegengehouden worden. Volgens een getuige vertelde de beklaagde spontaan dat hij de overval uit geldnood had gepleegd. Toch ontkende hij de feiten in eerste instantie bij de politie. Nochtans had I. 325 euro op zak, terwijl er volgens de uitbater 300 à 400 euro was buitgemaakt.

Het openbaar ministerie merkte op dat de veertiger in totaal al veertien veroordelingen opliep. Bovendien stond hij in twee dossiers onder probatievoorwaarden. “Er hangt dus veel boven zijn hoofd, maar de kansen zijn voorbij”, aldus procureur Emilie Lingier, die twee jaar cel vorderde.

De verdediging betwistte de feiten niet. Volgens meester Ellen Eneman was I. al meer dan twee jaar clean en had hij zijn leven op de rails. “Mogelijk speelden zware paniekaanvallen een rol, maar eigenlijk weet hij zelf niet goed waarom hij alles op het spel heeft gezet.”

Meester Eneman vroeg tevergeefs om haar cliënt toch opnieuw voorwaarden op te leggen. In zijn laatste woord ontkende Bjorn I. nog dat hij het slachtoffer bedreigde. “Toen ik het geld genomen had, heeft hij zelf met die flessen wijn gegooid.”

The post Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk

Een 28-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank 180 uur werkstraf gekregen voor uitbuiting van werkkrachten in de bouwsector. Zijn 58-jarige vader kreeg vijftien maanden cel, waarvan twee effectief. Een meevaller, want ze riskeerden zes jaar cel. De financiële aderlating is anderzijds zwaar.
The post Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem,

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge pakt uit met primeur voor Benelux: innovatieve techniek voor behandeling van prostaatvergroting

In het AZ Sint-Lucas Brugge heeft uroloog Pieter Uvin als eerste arts in de Benelux de innovatieve MiLEP-techniek toegepast voor de behandeling van goedaardige prostaatvergroting. Dokter Uvin maakt deel uit van de artsenassociatie Urologisch Centrum Noord West-Vlaanderen die in beide Brugse ziekenhuizen actief is (AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas). Deze nieuwe laserbehandeling bouwt voort op bestaande methodes, maar maakt gebruik

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »