Opnieuw incident met Boeing 737-8: zeventien passagiers van Korean Air gewond

De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Korean Air heeft een onderzoek ingesteld naar een incident met een van haar Boeings 737-8, waarbij zeventien passagiers gewond raakten.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) bezoekt toekomstig opvangcentrum in Zutendaal, Vlaams Belang houdt protestactie

In Zutendaal heeft staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) een bezoek gebracht aan het voormalige Apollohotel, dat een opvangcentrum voor asielzoekers zal worden. Ze is er in gesprek gegaan met enkele vooraf geselecteerde buurtbewoners. De andere buurtbewoners moesten buiten wachten. Vlaams Belang en Voorpost hebben er ook een protestactie gehouden.

Lees meer »

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Onze dartswatcher blikt vooruit op de World Cup of Darts: “Er zijn maar weinig teams die elkaar zo goed kennen als de Belgian Arrows”

Dikke vrienden zijn ze momenteel niet, onze Belgian Arrows Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38). Maar dat hoeft ook niet, zolang het maar klikt op het podium zelf. En dat laatste doet het inmiddels al vele jaren. Niet in het minst tijdens de vorige World Cup, toen het geen haar scheelde of ze hadden Wales opzijgezet op

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »