Aantal verkeersdoden op onze wegen voor het eerst in 2 jaar gedaald

Voor het eerst in 2 jaar is het aantal verkeersongevallen, en daarbij ook het aantal gewonden en doden, gedaald op de Belgische wegen. In 2023 verloren 501 mensen het leven op onze wegen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. In Brussel en Vlaanderen zijn de verkeersongevallen gedaald met 9,5 procent en 2,2 procent. Wallonië kent wel een stijging van 1,1 procent. 

Meer krantenkoppen in België

Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli

Op maandag 8 juli van 18 tot 20 uur organiseert Politie Oostende in het hoofdkantoor in de Lijndraaiersstraat 5 een jobcafé. In een gemoedelijke sfeer kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met collega’s en alle job- en carrièremogelijkheden binnen de politiezone ontdekken.
The post Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof zijn honderden bestormers van Capitool ten onrechte aangeklaagd voor ‘belemmering’

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld in het voordeel van de voormalige politieagent Joseph Fischer, die betrokken was bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Volgens het Hof hebben federale aanklagers honderden bestormers van het Capitool ten onrechte aangeklaagd voor obstructie of ‘belemmering’. Volgens het Openbaar Ministerie zal het oordeel de straffen van de bestormers niet ongedaan maken,

Lees meer »