Reynders dreigt naast Europese topfunctie te grijpen: MR-politicus pas derde in eerste ronde

Belgisch Eurocommissaris Didier Reynders (MR) dreigt dan toch niet de nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Europa te worden. Dat verneemt onze redactie uit goede bron. Tijdens de eerste ronde van de plenaire vergadering strandde hij op de laatste plek met 70 stemmen. De voormalige Zwitserse president Alain Berset kreeg 92 stemmen achter zijn naam. Om 19.30 uur is er een tweede ronde waaruit moet blijken wie de Europese topfunctie kan binnenhalen. 

Meer krantenkoppen in België

Paus rijdt in pausmobiel door Leuven en kust kindje dat hem wordt toegestoken

Paus Franciscus heeft Leuven bezocht. Hij ging langs aan de universiteit en maakte een rit door de stad in een pausmobiel. Volgens de politie waren naar schatting 6.000 toeschouwers opgedaagd om de paus te begroeten. Rector Luc Sels toonde zich in zijn speech voor de paus kritisch en zei dat het seksueel misbruik waaraan de kerkgemeenschap zich jarenlang schuldig heeft

Lees meer »

Kortrijk Art Weekend: Hedendaagse kunst op 28 locaties én een wandelroute langs 12 kunstwerken

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober vindt de tweede editie van Kortrijk Art Weekend plaats. De tweedaagse kunstmanifestatie creëert een belangrijk momentum voor hedendaagse kunst in Kortrijk dankzij de deelname van 28 organisaties: van musea, galeries en kunstencentra tot artist-in-residencies, projectruimtes, jonge en opkomende initiatieven en pop-up tentoonstellingen.
The post Kortrijk Art Weekend: Hedendaagse kunst op 28 locaties

Lees meer »

NYT: Nasrallah zat in ondergrondse bunker die getroffen werd

In een zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet werd vrijdagnamiddag een reeks zware ontploffingen gehoord. Volgens diverse Israëlische media zou de chef van Hezbollah, Hassan Nasrallah, zelf het doelwit zijn van de aanvallen. Volgens een bron dichtbij de pro-Iraanse militie is de chef ongedeerd ens veilig. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Electro André Gevaert zit op nieuwe locatie in Roeselare: “Hier kunnen we onze klanten nog beter bedienen”

Electro André Gevaert opende feestelijk zijn nieuwe locatie. Het installatiebedrijf verhuisde nog maar vijf jaar geleden naar Roeselare, maar door een toenemende groei drong een nieuwe verhuizing zich weer op. Sinds het bouwverlof is het bedrijf gevestigd in de Ovenhoek 24 en dat verdiende dus wel wat aandacht.
The post Electro André Gevaert zit op nieuwe locatie in Roeselare:

Lees meer »

Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in rustige en veilige omgeving”

Thuiszorg Familiezorg opent ‘Kopje Troost’, een warme en laagdrempelige ontmoetingsplek in het regiohuis aan de Oude Bruggestraat 72 in Wingene. Mensen kunnen er terecht voor een moment van rust, een goed gesprek of gewoon wat gezelligheid, met een kop koffie, thee, warme chocolademelk of een vruchtensap.
The post Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in

Lees meer »

“Overspoeld” en “krankzinnig”: minder strandbedden toegelaten op stranden van Mallorca door ‘strandsterfte’

De Spaanse stranden worden steeds korter, met name op de Balearen. Een gevolg van zogeheten ‘strandsterfte’, waardoor er dus ook steeds minder zand is waar toeristen en inwoners zich kunnen neervlijen. Het stadsbestuur van Palma de Mallorca heeft dan ook beslist dat er vanaf volgend jaar minder ligbedden te vinden zullen zijn op de lokale stranden.

Lees meer »

Topchef Luc Bellings beschuldigd van fraude bij kwalificatie voor WK Gravel

Topchef Luc Bellings wordt beschuldigd van fraude bij een kwalificatiewedstrijd voor het WK Gravel in Leuven. ‘Het Belang van Limburg’ schrijft dat hij volgens een klacht identiteitsfraude pleegde door zijn rugnummer en kaderplaatje te verwisselen met dat van een ploegmaat. “Dat klopt niet”, reageert Luc Bellings bij HLN. “Er spelen andere zaken mee in die beschuldigingen.”

Lees meer »

Man sloeg verloofde tot vier keer toe bont en blauw: “Door mijn verblijf in cel moest ons huwelijk uitgesteld worden”

“Ik zie mijn vrouw en de kinderen graag en zij mij. In de cel heb ik beseft dat ik hen mis en bij hen wil zijn.” Een 39-jarige man uit Bissegem, die terecht stond voor herhaaldelijk partnergeweld, vroeg de rechter zo snel mogelijk de cel onder voorwaarden te mogen verlaten. “Ons huwelijk in juli moest zelfs uitgesteld worden door mijn

Lees meer »

Freya Van den Bossche (Vooruit) diep ontgoocheld nu modernisering abortuswetgeving is weggestemd: “Begrijp dat mensen aan ons twijfelen”

Dat de commissie Justitie in de Kamer, en ook haar eigen partij Vooruit, de modernisering van de abortuswetgeving heeft weggestemd, valt slecht bij Freya Van den Bossche. "Ik was heel teleurgesteld." Van den Bossche gaat nu mee onderhandelen over de kwestie bij de federale formatie. "Maar als er geen akkoord komt, moet iedereen vrij kunnen stemmen."

Lees meer »