Nieuwe locatie voor Koesterhuis Kortrijk in Astridpark

Nu de stad de twee woningen in de Lange Brugstraat te koop aanbiedt, neemt het Koesterhuis na Kortrijk Congé haar intrek in het gewezen tramstation in het Astridpark. Het gebouw op de Graaf de Smet de Naeyerlaan 16 is volop in verbouwing en gaat eind september open. “Midden in het groen hebben we meer ruimte om verschillende activiteiten te organiseren en meer volk te ontvangen”, zegt nieuwe coördinator Kelly Nuyttens (36).

Een Koesterhuis is een warme plek voor ouders en de omgeving van een overleden kind(je). Iedereen die nood heeft aan een babbel, luisterend oor, inspiratie of gewoon warme gezelligheid is er welkom. Vorig jaar heeft minister van Welzijn Hilde Crevits beslist om het Berrefonds jaarlijks te ondersteunen. Met die ondersteuning kan het Berrefonds drie inloophuizen in Vlaanderen verankeren en uitbreiden. In Kortrijk gaat het om een nieuwe locatie en een nieuwe coördinator.

Begin juni nam Kelly Nuyttens de fakkel over van initiatiefnemers Annelien en Elke Viaene en Lenny Naert. “Ik kwam in contact met Koesterhuis Kortrijk nadat een vriendin twee jaar geleden haar kind verloor. Ik zocht een houvast hoe ermee om te gaan en hoe je kan helpen als omgeving na zo’n zwaar verlies. Sindsdien zitten het Koesterhuis en vzw Berrefonds in mijn hart en stelde ik me kandidaat toen de functie vrijkwam.”

Op de nieuwe locatie in het Astridpark moeten nog enkele aanpassingswerken uitgevoerd worden. “De ingang komt vooraan aan de kant van de Graaf de Smet de Naeyerlaan. De gelijkvloers wordt de ontmoetingsruimte met ons winkeltje. We richten twee zithoekjes in en plaatsen een lange tafel. Een gezellige ruimte waar iedereen zich thuis voelt. Ook het papacafé en de grootoudernamiddag zal hier een aantal keer per jaar doorgaan. Boven organiseren we workshops zoals koeterstenen versieren, naam punniken of macramé plantenhangers maken. Daar zullen ook yogasessies doorgaan voor bijvoorbeeld vrouwen die opnieuw zwanger zijn na verlies.”

Koesterhuis Kortrijk is nog op zoek naar vrijwilligers voor hun klusdagen op 5, 9, 13, 17 en 23 juli. “Wie zich geroepen voelt, kan helpen met het afwassen van de muren, schilderen, de trap afschuren, … maar ook handige mensen mogen zich aanmelden die bijvoorbeeld overweg kunnen met plamuren of gyproc.” Neemt contact op via [email protected] of spring de dag zelf binnen tussen 9 en 18 uur.

The post Nieuwe locatie voor Koesterhuis Kortrijk in Astridpark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »

Stad Gent verstrengt criteria van contracten met externe poetsfirma’s in scholen, na klachten van hoge werkdruk 

De stad Gent heeft de contracten met externe poetsfirma’s aangepast met strengere criteria over personeels- en welzijnsbeleid. Dat doet ze nadat er afgelopen maanden klachten gekomen waren over een te hoge werkdruk bij het personeel. De nieuwe contracten gaan volgend jaar in. De stad draait de besparing ook deels terug en maakt opnieuw extra budget vrij voor de schoonmaak.

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »