Toerist betrapt terwijl hij zijn naam kerft in muur van villa op archeologische site Pompeï: “Hij zal betalen”

Een toerist uit Kazachstan is zaterdag op heterdaad betrapt toen hij zijn naam in een muur van het historische ‘Casa dei Ceii’ kerfde op de archeologische site van Pompeï. De man werd gevat door veiligheids- en receptiepersoneel terwijl hij in drukletters ‘ALI’ kerfde in de muur. 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld

Deze zomer starten in Poperinge opnieuw acht speelpleinwerkingen op. Er wordt nog dringend gezocht naar extra animatoren om de zomer goed te laten verlopen.
The post Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Een van hen lijkt zelfs een jonge, viriele versie van Biden: twee gouverneurs zouden weleens nieuwe presidentskandidaat kunnen worden

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »