Hooggerechtshof van Israël beslist unaniem: ook dienstplicht voor ultraorthodoxe joden

In Israël moeten ook ultraorthodoxe mannen verplicht dienst nemen in het leger. Dit heeft het hoogste gerechtshof van Israël dinsdag unaniem besloten. De uitspraak wordt gezien als een tegenslag voor de rechts-religieuze regering van premier Benjamin Netanyahu.

 

Meer krantenkoppen in België

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag niet van de gemeente: “Denken aan inwoners, niet aan onszelf”

Op de gemeenteraad van donderdag 27 juni vroeg gemeenteraadslid Gaetan Billiau om het reglement op verkiezingspubliciteit af te schaffen. Sinds 2012 geldt er in Nieuwpoort een reglement dat bepaalt dat verkiezingspubliciteit op een nette manier moet geafficheerd worden. De meerderheid verwierp het voorstel. Er zal dus niets veranderen.
The post Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »