Oekraïne hoort bij de EU, maar de realiteit is dat het lidmaatschap nog lang gaat duren

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen

GO!-basisschool Stene aan de Steensedijk sloot het schooljaar sportief af met Olympische Spelen voor alle leerlingen en het uitwuiven van meester Bernard Jonckheere, die op welverdiend pensioen gaat.
The post GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware aardbeving treft zuidkust van Peru

Een aardbeving met een kracht van 7 heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het departement Arequipa getroffen, aan de zuidkust van Peru. Dat hebben het geofysische instituut van het land en de Amerikaanse geologische dienst gemeld.

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »

Laura Vanslembrouck wordt de nieuwe directeur van welzijnsvereneging W13: “Superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan”

De Zuid-West-Vlaamse welzijnsvereniging W13 heeft een nieuwe directeur. Laura Vanslembrouck (36) volgt Kim Van Belleghem op, die kiest voor een nieuwe uitdaging. De Kortrijkse was de afgelopen dertien jaar aan de slag bij Stad Oostende.
The post Laura Vanslembrouck wordt de nieuwe directeur van welzijnsvereneging W13: “Superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen

Experts hebben vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen bij de verkiezingen. “Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling”, schrijven ze in hun verslag, dat De Standaard kon inkijken. Ook in West-Vlaanderen gebeurden er fouten.
The post Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen appeared first

Lees meer »

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »