Team Burgemeester Kortrijk lanceert negen jonge kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen

Vandaag heeft Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk (TBSK) negen jonge kandidaten gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Deze enthousiaste en diverse groep jongeren is vastberaden om de toekomst van Kortrijk vorm te geven door in gesprek te gaan met alle Kortrijkse jongeren. Hun ontmoetingsplek wordt ‘Bar Futur’ op de Vlasmarkt, die vanaf 28 juni elke vrijdag geopend zal zijn.

Bar Futur: de nieuwe ontmoetingsplek

Het voormalige nachtcafé Timmy’s wordt tijdelijk omgedoopt tot Bar Futur, een initiatief van de jonge kandidaten van TBSK. Dit café zal fungeren als ontmoetingsplek waar Kortrijkse jongeren kunnen samenkomen voor een drankje en een goed gesprek. De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 28 juni, met om 16u twee gratis vaten bier.

Arthur Vandenbulcke, een van de kandidaten, benadrukt het belang van jongeren in de politiek: “De toekomst is aan de jeugd. Daarom is het noodzakelijk om rekening te houden met de uitdagingen waar jongeren mee geconfronteerd worden en hun visie op de toekomst van Kortrijk.” Vandenbulcke nodigt alle jonge Kortrijkzanen uit om hun ideeën en dromen te delen in Bar Futur.

De thema’s die hoog op de agenda staan bij de jonge kandidaten van TBSK zijn onder andere betaalbaar wonen, veiligheid en klimaat. Bar Futur zal daarom avonden organiseren rond deze en andere belangrijke onderwerpen zoals jong ondernemerschap, veilig uitgaan en Kortrijk als studentenstad. Daarnaast zullen er ook ludieke evenementen plaatsvinden, zoals een cursus pinten tappen in samenwerking met Bockor, een quizavond en een gamingtoernooi.

De negen jonge kandidaten van TBSK

Romy Hollevoet (20) – Student Pedagogische Wetenschappen, actief in Heule.Manon Bayart (22) – Masterstudent Vergelijkende Politiek, voormalig scoutsleidster.Chaimae El Massaoul (22) – Masterstudent Vergelijkende en Internationale Politiek, met ervaring in het Europees Parlement en Vlaams Jeugdparlement.Abdelouarete Benammar (23) – Student Internationale Politiek, voormalig KSA-leider.Hannes Catanzaro (29) – Horecaondernemer, bekend van Frites Unique, pleit voor minder regelgeving en eerlijk beleid voor ondernemers.Sien Vandevelde (29) – Gemeenteraadslid, zet zich in voor betaalbare kinderopvang en wonen.Dalmar Yussuf (30) – Werkt bij Agristo, richtte vzw Nieuwkomers op om nieuwkomers te ondersteunen.Arthur Vandenbulcke (33) – Kabinetsmedewerker, organiseert festivals en wil impact hebben op het klimaatbeleid en betaalbaar wonen.Mathieu Delberghe (33) – Uitbater van café het Paleitje, zet zich in voor ondersteuning van ondernemingen en kwetsbare Kortrijkzanen.

The post Team Burgemeester Kortrijk lanceert negen jonge kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We brengen zowel traditionele als vernieuwende volksmuziek”: Rik Couchez is algemeen coördinator folkfestival Gooikoorts

Het zijn drukke tijden voor Rik Couchez. De Deerlijkse muziekfanaat in hart en nieren staat in voor de algemene coördinatie en programmatie van het folkfestival Gooikoorts, dat plaatsvindt in het Vlaams-Brabantse Gooik. “Hoogtepunten genoeg. De Ierse groep Ziggy is voor de eerste keer te gast op Belgische bodem”, blikt hij vooruit.
The post “We brengen zowel traditionele als vernieuwende

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

Vijf doden door botsing trein en bus op spoorwegovergang Slowakije: bus uiteengereten

Op een spoorwegovergang in het zuidwesten van Slowakije zijn een passagierstrein en een bus op elkaar gebotst. Daarbij vielen zeker vijf doden, melden de reddingsdiensten. Volgens het persagentschap ‘TASR’, dat zich baseert op informatie van de politie en spoorwegmaatschappij ZSSK zaten er ruim honderd passagiers in de EuroCitytrein. Het publieke tv-station ‘RTVS’ meldt dat de bus letterlijk uit elkaar werd

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Jumbo-baas al veel eerder verdacht van witwassen. Dit kwam nooit naar buiten. Maar bedrijfstop én familie wisten het wél

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »