Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij”

Op vraag van de handelaars en de seniorenadviesraad voert Diksmuide vanaf dit najaar shop- en go-plaatsen in. De plaatsen worden voorzien bij handelszaken in het stadscentrum, waar voornamelijk sprake is van een korte bezoektijd.

Dit najaar komen er een twintigtal shop- en go-plaatsen in het centrum van Diksmuide. “Zowel de handelaars als de seniorenadviesraad zijn vragende partij om korte parkeermogelijkheden uit te breiden in de nabijheid van handelszaken die voeding aanbieden, apotheken, maar ook bij het cash-afhaalpunt in de Generaal Baron Jacquesstraat en nabij de ingang van het stadhuis in de St-Niklaasstraat”, aldus burgemeester Lies Laridon (CD&V).

“Het is niet de bedoeling om bij elke handelszaak afzonderlijk een shop- en go-parkeerplaats te voorzien, maar wel om die per twee of drie te bundelen per straat, dit om te vermijden dat het een wirwar van borden zou worden. De parkeertijd wordt op die plaatsen beperkt tot een halfuur. De bedoeling is om de concessie van de blauwe zone uit te breiden met de controle op deze plaatsen en detectoren in te bouwen in het wegdek zodat er een automatisch signaal naar de parkeerwachter gaat.”

Vanuit de oppositie wordt het systeem gesteund, maar volgens oppositieraadslid Kurt Vanlerberghe (Vooruit) zijn er nog enkele juridische tegenstrijdigheden. Zo zou er een probleem zijn tegenover het reglement van de blauwe zone in het volledige stadscentrum, bepaalde plaatsen voor bewonersparkeren en vier parkeerplaatsen in de Bortierlaan waar kiss-and-ride geldt. (Daron Mertens)

The post Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtbewoners genieten van Rammstein met zelfgebouwde stellingen: “Zelf voor ambiance zorgen in plaats van zagen”

De sfeer zat er goed in bij de gasten van Luc en Monique uit Oostende donderdagavond. Hun tuin grenst aan de Oostendse evenementenweide waar Rammstein gisteren optrad. Ze konden van dichtbij de opbouw volgen en Luc bouwde ondertussen zelf zijn eigen VIP-tribune, zitplaatsen inbegrepen. “We maken er hier ook een feest van.”
The post Buurtbewoners genieten van Rammstein met

Lees meer »