Politie zet pro-Palestijnse studenten uit ULB-campus in Brussel

De politie is begonnen met de uitzetting van de pro-Palestijnse bezetters aan de Université Libre de Bruxelles (ULB). Rector Annemie Schaus had de bezetters gevraagd het gebouw te verlaten. Zij gaven geen gehoor aan de eis en bleven het gebouw B op campus Solbosch bezetten. De protesten aan de campus duren intussen al meer dan een maand. 

Meer krantenkoppen in België

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »