Meester Henk neemt na 40 jaar afscheid van basisschool Immaculata in Sint-Michiels: “Geen enkele dag met tegenzin naar school gegaan”

Jabbekenaar Henk D’hiet (61) is aan zijn laatste dagen bezig als meester van het zesde leerjaar van basisschool Immaculata in Sint-Michiels. Hij kon in januari al met pensioen gaan, maar koos ervoor om het schooljaar uit te doen, zodat hij samen met zijn leerlingen de deur achter zich kan dichttrekken. “Ik was pas 19 toen ik voor de klas stond.”

Onmiddellijk nadat hij in 1981 afstudeerde aan de normaalschool in Torhout kon hij aan de slag in het Sint-Lodewijkscollege. “Ik heb één jaar lesgegeven in de Spoorwegstraat, waar ik iemand verving die zijn legerdienst vervulde. Ik was pas 19 jaar toen ik al voor de klas stond. Het jaar daarna mocht ik starten in Immaculata en ik ben er nooit meer weggegaan. Ik werd aangeworven door zuster Marie-Jeanne, die me onmiddellijk op het hart drukte dat een klas geen jeugdbeweging was. Het was een andere tijd, maar daarom niet minder leuk en boeiend. Er was geen computer, elke ochtend werd er een weesgegroetje gezegd en rapporten schreven we met de hand. Een leraarsruimte was er niet, maar we kregen elke dag opgewarmde soep van de zusters.”

Jong van hart

Meester Henk stond als klastitularis in verschillende leerjaren en was niet bang voor een nieuwe uitdaging. In 2006 werd hij verantwoordelijk voor veiligheid en preventie op school en enkele jaren later maakte hij de overstap naar het zesde leerjaar. “Het waren telkens serieuze aanpassingen, maar ik heb er nooit tegen opgezien om een tandje bij te steken als het de kinderen en de school ten goede kwam. Ik ben geen enkele dag met tegenzin naar school gekomen. Ik zal het lesgeven en de spontaniteit van de kinderen missen, want het contact met die jonge gasten zorgt ervoor dat je als leraar jong van hart blijft.”

Altijd weekend

“Binnenkort is het altijd weekend”, lacht Henk D’hiet. “Dat wordt uiteraard wat wennen, maar ik zal mijn dagen ongetwijfeld goed kunnen vullen. Sporten en reizen staan hoe dan ook op het programma. Daarnaast zal ik met volle teugen genieten van ons eerste kleinkindje. Vrijwilligerswerk in het Permekemuseum en bij Natuurpunt zie ik ook wel zitten. Ik neem straks heel dankbaar afscheid van een mooie periode, maar ik kijk minstens even enthousiast uit naar een leven zonder druk.” (PDC)

The post Meester Henk neemt na 40 jaar afscheid van basisschool Immaculata in Sint-Michiels: “Geen enkele dag met tegenzin naar school gegaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

LIVEBLOG TOUR. Evenepoel kijkt uit naar eerste Tour-start, maar “wil eerste week gebruiken om nog paar procentjes te winnen”

Zaterdag start de Tour de France met een openingsetappe tussen Firenze en Rimini. Enig probleem: de Italiaanse regio had afgelopen dagen te kampen met hevige regenval. En dat is eraan te zien. Sommige straten staan blank, her en der ligt puin op de weg. En dus is men volop bezig met opruimingswerken. Volg het laatste nieuws richting de Tour in

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Realityster Paris Hilton getuigt in Amerikaanse Congres over ervaringen in jeugdzorg: “Ik leerde niets, behalve trauma”

Voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft realityster Paris Hilton gepleit voor een beter beleid voor kinderen in de pleeg- en jeugdzorg. Ze getuigde er over haar eigen traumatische ervaringen in zogenoemde ’therapeutische kostscholen’. "Dit is een miljardenindustrie die enkel uit is op winst", zei ze. "Ik leerde er niets, behalve trauma."

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst en Lo-Reninge op te ruimen

De brandweer van Houthulst en Lo-Reninge waren donderdag liefst vijf uren in de weer om een 15 kilometer lang oliespoor op te ruimen. Dat liep van Houthulst tot voorbij Reninge. “We hadden heel wat werk om alles op te ruimen”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser.
The post Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst

Lees meer »