Hitteplan afgekondigd in Knokke-Heist met extra politie en controles: “Risicoperiode voor overlast”

In Knokke-Heist wordt tot en met donderdag het hitteplan geactiveerd. Extra politie én controles langs verkeersassen en op populaire plaatsen moeten overlast vermijden. “Eind juni is een risicoperiode”, zegt burgemeester Jan Morbee (GBL).

 

Meer krantenkoppen in België

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

Zo innig ging het eraan toe bij laatste draaidag Jacky Lafon bij ‘Familie’: “Verdrietig dat het weer gedaan is”

Waar ‘Familie’-fans al jaren voor staan te trappelen, gebeurt vanavond dan eindelijk. De langverwachte comeback van Jacky Lafon (77) wordt waarheid. Na bijna 10 jaar varen, meert het cruiseschip waar Rita Van den Bossche op werkt aan en ziet ze haar geliefde familie terug. Voor heel eventjes dan toch. Samen met Bart (Chris Van Tongelen) treedt ze aan. Reporter Jarne

Lees meer »

Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.
The post Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Batjes baden in Flower Power

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni vinden de Torhoutse Batjes plaats. Net als in 2017 staan ze in het teken van Flower Power. Ze vallen uitzonderlijk niet samen met de wandel- en loophappening Nacht van Vlaanderen, die pas op vrijdag 21 juni voorzien is.
The post Batjes baden in Flower Power appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB donderdag heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

“1 op 100 vindt dit hot”: campagne wil met vakantiekiekjes aandacht vragen voor problematiek kindermisbruik

Schijnbaar onschuldige vakantiefoto’s: een jongetje dat aan een ijsje likt of een meisje dat speelt met de tuinslang. Die beelden spelen de hoofdrol in een campagne van Stop it Now!, de organisatie die zich inzet voor de preventie van kindermisbruik en personen die vragen of bezorgdheden hebben rond seksuele gevoelens tegenover minderjarigen. Wat voor de meeste mensen volstrekt onschuldig lijkt,

Lees meer »