Chinese ruimtecapsule met maangesteente weer op aarde

Het onbemande Chinese ruimtevaartuig Chang’e-6 is met gesteente van de achterkant van de maan aan boord naar de aarde teruggekeerd. Op de Chinese staatstelevisie was live te volgen hoe de capsule in de steppe in Mongolië is geland.

 

Meer krantenkoppen in België

Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »