Technische problemen op Brusselse metrolijnen 1 en 5 na nachtelijke werken

Het metroverkeer op de lijnen 1 en 5 in Brussel tussen Centraal Station en Kunst-Wet is sinds dinsdagochtend ontregeld, waardoor het woon-werkverkeer in volle ochtendspits moeizaam verloopt. Na nachtelijke werken zijn er technische problemen opgedoken, zo is vernomen van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB. 

Meer krantenkoppen in België

Achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’: “Gert Verhulst heeft een belangrijke bijdrage geleverd”

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt

Zaterdagmorgen moesten de hulpdiensten in alle vroegte uitrukken naar de A19. Een man was er met zijn Volkswagen Polo in het struikgewas in de berm beland.
The post Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brand in silo met metaalzaagsel in stelplaats MIVB

In de stelplaats Delta van de MIVB, in Oudergem, woedt momenteel een brand in een silo. Dat meldt de Brusselse brandweer. Voorlopig zou er geen sprake zijn van gewonden, maar 250 werknemers van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij werden wel geëvacueerd. De bluswerken zouden nog enige tijd in beslag nemen.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Na crisis door verslavende pijnstiller in VS: familie van bedrijf achter OxyContin krijgt geen immuniteit tegen toekomstige rechtszaken

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft zich uitgesproken tegen een schikking waarbij de Sackler-familie, bekend van het bedrijf Purdue Pharma, miljarden dollars zou betalen aan slachtoffers van de Amerikaanse opiatencrisis. In die controversiële overeenkomst stond ook dat de schikking de familie zou beschermen tegen toekomstige rechtszaken. Purdue Pharma, de producent van de verslavende pijnstiller OxyContin, kreeg nu al meer dan 3.000 rechtszaken

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »