Zes miljoen euro voor voorbereidende werken aan toekomstige podiumkunstenzaal in Leuven

De stad Leuven gaat 6 miljoen euro steken in voorbereidende werken voor de toekomstige podiumkunstenzaal aan de Brusselsestraat. De gemeenteraad heeft maandagavond haar fiat gegeven voor de werken. 

Meer krantenkoppen in België

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »