Hulde aan de lokale economie met Torhout Awards 2024

Met het uitreiken van de Torhout Awards 2024 heeft het stadsbestuur hulde gebracht aan de koptrekkers van de lokale economie. Dat gebeurde in aanwezigheid van zo’n 220 ondernemende mensen.

De uitreikingsavond vond plaats in het Kunstgrascentrum op het bedrijventerrein De Ringaert aan de Roeselaarseweg. Voor Joost Vanhaerents (bijna 55) uit de Oude Gentweg werd het een heel bijzonder evenement. Hij werd door het publiek verkozen tot Ambassadeur Lokale Economie. Hij is namelijk al tien jaar voorzitter van de stedelijke Raad voor Lokale Economie en werd daarvoor bedankt, onder meer door burgemeester Kristof Audenaert.

De presentatie van de avond was in handen van Korneel Warlop. De onberispelijke culinaire omkadering gebeurde door het gastronomische restaurant Bassud.

In vier categorieën

De Torhout Awards werden in vier verschillende categorieën uitgereikt, telkens met drie finalisten die door de jury uit de genomineerden waren geselecteerd.

Beenhouwerij Hillewaere aan de Rijksweg op de wijk Sint-Henricus werd tot Starter van het Jaar uitgeroepen. De andere twee finalisten waren De Elzenhoeve van uitbater Dries Maeckelbergh en de door Katrien Demuynck overgenomen kaasspeciaalzaak Kaas à Carla in de Karel de Ghelderelaan.

De eetkroeg Toe’Koer in de Breidelstraat, gerund door het bekende koppel Liesbet Hauspie en Hanne De Man, kreeg de award voor Horecazaak van het jaar. De twee andere finalisten De Goeste (Aartrijkestraat) en Mamzel (Kortemarkstraat) moesten zich met een ereplaats tevredenstellen.

Als Handelszaak van het Jaar werd het Kapsalon Chic uit de Zuidstraat verkozen. De ervaren Marijke Vanslambrouck en haar team haalden het van Aveve uit de Bruggestraat (met zaakvoerder Wouter Teerlinck) en CTRL+C uit de Hofstraat (met zaakvoerder Griet Verlinde).

De award voor het Bedrijf van het Jaar ten slotte ging naar CodeKick, de software-onderneming van de vennoten Anthony Claeys en Kevin Cloet. De twee andere eervolle finalisten waren CLPT uit de Ringaertstraat en Robbe Industries uit de Noordlaan.

The post Hulde aan de lokale economie met Torhout Awards 2024 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

“Stop alsjeblieft nooit met voetballen”: journalist brengt opvallend eerbetoon aan Modric, die in tranen achterbleef na emotionele rollercoaster

Hebben we Luka Modric (38) voor het laatst in actie gezien op een groot toernooi? De Kroatische kapitein ging tegen Italië in één minuut van de hel naar de hemel. En in minuut 98 abrupt weer terug. Modric bleef na die emotionele rollercoaster in tranen achter. Iederéén voelde mee met hem, en een Italiaanse journalist in het bijzonder. De man

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar VS – “Zelensky komt naar EU-top in Brussel”

Er is een Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar luchthaven JFK in New York. Het doel van de trip is niet bekend. Opmerkelijk: na de Russische dreigementen tegen Washington die volgden op de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol afgelopen weekend, hebben de Amerikaanse en de Russische ministers van Defensie gisteren voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Lees

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »