Batjes baden in Flower Power

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni vinden de Torhoutse Batjes plaats. Net als in 2017 staan ze in het teken van Flower Power. Ze vallen uitzonderlijk niet samen met de wandel- en loophappening Nacht van Vlaanderen, die pas op vrijdag 21 juni voorzien is.

Op zondag om 20 uur worden de Batjes afgerond met een concert door charmezanger Willy Sommers. Dat optreden door de populaire artiest van intussen 71 jaar vindt op het grote podium aan de achterzijde van het oud-stadhuis plaats. Willy’s grote hits moeten het orgelpunt worden van een geslaagde driedaagse.

Weer ambachtenmarkt

Mocht u eens de hippie willen uithangen, dan leent het Flower Power-thema zich daar uitstekend voor. Maar misschien hult u zich liever in een voetbalshirt, wat net zo goed kan. Iedereen kan op vrijdag 14 juni vanaf 20 uur namelijk komen genieten van de uitzending van de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland op het EK voetbal. De match is te zien op een groot scherm aan de voorkant van het oud-stadhuis. Na het sjotten, vanaf 22.30 uur, speelt discobar Sarzebuuze leuke muziek. Allemaal gratis.

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni van 10 tot 18 uur in de Zuidstraat en op een deeltje van de Markt is de ambachtenmarkt Curiosa opnieuw present met om en bij de 35 standhouders die ambachten en artistiek werk tonen.

In de Oostendestraat kun je tijdens de Batjes dan weer de autoshow bezoeken. De plaatselijke garagehouders tonen de nieuwste modellen uit hun gamma.

Traditioneel is er heel wat animatie voorzien met straattheater en een gevarieerd aanbod voor de kinderen. Dat gaat van gekke kapsels, over grime en glittertattoos tot een springkasteel en de komst van een ballonplooier. De kinderanimatie is vooral in de Oostende- en de Zuidstraat te vinden.

Batjesbonnen en Vespa

Op het grote podium op de Markt zijn er meerdere optredens voorzien. Op zaterdag komen langs: de dansgroepen TDF en Effort (vanaf 14 uur), Lotte De Clerck (om 18 uur), Frimout (om 20 uur) en Fenix (om 22 uur). Op zondag zijn dat opnieuw de twee dansgroepen (vanaf 14 uur), de Flexband Ambrosia (om 16 uur), Radio Hallo (om 18 uur) en tot slot Willy Sommers (om 20 uur).

Wie winkelt bij de deelnemende handelszaken maakt kans op een van de 50 batjesbonnen van 50 euro. De hoofdprijs die op zondag om 19 uur uitgeloot wordt, is een Vespa van Xclusive Bike op de wijk Sint-Henricus. De organisatie van de winactie gebeurt door de stad en Torhout Handelt.

The post Batjes baden in Flower Power is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

Steeds hetzelfde vulgaire riedeltje en toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

“Van Gerwen heeft de grootste mond van iedereen, maar hij was nog nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Na haar ontslag bij ‘Thuis’ duikt actrice Muriel Bats voor het eerst op in seizoensfinale van ‘Familie’

Tussen alle spannende momenten tijdens de seizoensfinale van ‘Familie’ dook ook een nieuw personage op: tante Georgine. Zij wordt vertolkt door actrice Muriel Bats (56), die eerder ook meespeelde in ‘Thuis’. Opmerkelijk, ook haar nichtje Samira in de VTM-reeks, gespeeld door Belinda Voorspoels, maakte enkele jaren geleden de overstap van ‘Thuis’ naar ‘Familie’.

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »