LIVEBLOG RODE DUIVELS. Belgen trainen eerst en trekken dan naar Stuttgart, waar Onana en Tedesco met de pers praten

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun vertrek naar Stuttgart nog in Ludwigsburg. 

Meer krantenkoppen in België

Vlamingen Catherine (60) en Anke (29) over hun leven tussen de bommen in Libanon: “We horen de gevechtsvliegtuigen voortdurend overvliegen”

Verschillende landen roepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in het grensgebied tussen Israël en Libanon, terwijl het Israëlische leger een grondoffensief in Libanon lijkt voor te bereiden. Twee Vlamingen in Libanon vertellen over hun dagelijkse leven en waarom ze niet vluchten: “Ook toen Israël hier vlakbij bruggen bombardeerde, zijn we gebleven.”

Lees meer »

Alle feesten afgelast nadat politie bekende zaal heeft verzegeld: “Eindelijk een antwoord, maar het valt ons zwaar”

Alle geplande evenementen bij de groep San Marco Village zijn afgelast. Dat slechte nieuws kregen de gedupeerden en het personeel donderdag te horen van de voorlopig bewindvoerder. Maandag raakte bekend dat de politie mogelijke witwaspraktijken en een link met het drugsmilieu onderzoekt. Het gebouw werd verzegeld. Heel wat koppels zien hun trouwfeest in duigen vallen. “Normaal gezien vertrokken wij zondagnacht

Lees meer »

Dronken bestuurder veroorzaakt dodelijk ongeval na derby: 33-jarige man overleden, andere persoon in levensgevaar

In de Middelmolenlaan in Deurne, vlak bij het Bosuilstadion, heeft zondagnamiddag een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een chauffeur onder invloed van alcohol reed met hoge snelheid tegen een stilstaande auto, die vervolgens weggeslingerd werd. Een 33-jarige persoon die met de chauffeur van de stilstaande wagen stond te praten, werd geraakt en overleed ter plaatse.

Lees meer »

Ophef rond kandidaat Vlaams Belang die als Truiens gemeenteraadslid uitspraken deed over Auschwitz

Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) is naar eigen zeggen “vol afschuw” dat Marleen Govaerts op de tweede plaats staat op de kieslijst van Vlaams Belang Knokke-Heist. Govaerts zou bezwaar gemaakt hebben tegen subsidies voor een schoolreis naar Auschwitz en die reis zinloos hebben genoemd. Volgens Vlaams Belang Knokke-Heist gaat het om uitspraken van vijftien jaar geleden waar Govaerts niet

Lees meer »

Net als Aron Wade (54), zag niemand aan Norine (22) dat ze ziek was. Toch begreep haar mama haar doodswens: “Haar laatste woorden? ‘Oh ja, mama, ik ben gelukkig!’”

Norine, een bloem van een meisje, was amper 22 toen ze in juni euthanasie kreeg wegens ondraaglijk psychisch lijden. Een legaal recht op waardig sterven – na een vijf jaar durende lijdensweg – waar haar mama haar oneindig liefdevol in steunde, zo vertelt ze aan HLN. “Wat voor een egoïstische moeder zou ik zijn als ik had gewild dat mijn

Lees meer »