Sint-Margrietfeesten te Nieuwenhove-Waregem

Tijdens het weekend van 19 tot en met 21 juli organiseert “VZW Feestcomité Nieuwenhove” opnieuw de Sint Margrietfeesten. Alle activiteiten gaan door in en rond de feesttent die geplaatst wordt op de speelkoer van de Vrije Bassisschool te Nieuwenhove.

“We verwelkomen jullie dit jaar graag weer voor een gezellig weekend vol leuke activiteiten,” vertelt bestuurslid, Vicky Deblock. “Op vrijdag is er de openingsnamiddag met live optreden, de motor-avondrit, de Margrietjesworp voor de kleinsten met daarop aansluitend een kinderfuif en een DJ-contest. Op zaterdagmiddag staat de Sint Bernarduskaarting en gezinswandeling gepland en ‘s avonds ontvangen we 3 Vlaamse knallers en partyband de Faute Bendt voor de gratis showavond.”

“Op zondag kunnen mensen zich inschrijven voor de reuze BBQ ‘s middags en daarnaast is er opnieuw een openluchtrommelmarkt met straattheater van ‘s morgensvroeg tot in de late namiddag. De kinderen kunnen zich uitleven op de verschillende springkastelen doorheen het volledige weekend.”

Een uitgebreid programma

“Dit jaar starten de Margrietfeesten om 14 uur met de openingsnamiddag met een optreden van Little Dixie op vrijdag,” doet Vicky het volledige programma uit de doeken. “Voor de vijfde keer wordt er een motor-avondrit georganiseerd door de Waregemse Motorvrienden. Het betreft een rit rond de 100 kilometer. Inschrijven kan hiervoor tussen 17 uur en 20 uur.”

“Om 18 uur is er de opening van de kermis en de “Margrietjesworp” met een (lekkere) prijs voor ieder kind. Aansluitend hierop kunnen de kindjes zich uitleven op de kinderfuif van Kidsdisco.be. ’s Avonds is er opnieuw een DJ-contest gepland. Iedereen is welkom om te stemmen voor de beste DJ en te genieten van een avond vol muziek en ambiance.”

“Op zaterdag is er doorlopend de Sint-Bernarduskaarting. Van 13 uur tot 15 uur kan je ook inschrijven voor de gezinswandeling vol leuke opdrachtjes en met versnaperingen voor onderweg. Vanaf 20 uur heeft het feest comité een showavond met gratis optredens voorzien met Garry Hagger, Yves Segers en Laura Lynn. We sluiten af met de Faute Bendt.”

“Om 11 uur zondagmorgen gaan de tentzeilen terug open voor de receptie met aperitiefconcert voor alle inwoners van Nieuwenhove gevolgd door de reuze BBQ met frietjes. Er is doorlopend een rommelmarkt in de centrumstraten. Tijdens de rommelmarkt zijn er op meerdere tijdstippen straattheater-acts te zien. Het weekend afsluiten doen we met open Café. Tijdens het hele weekend kunnen de kinderen terecht op de verschillende kermisattracties.”

The post Sint-Margrietfeesten te Nieuwenhove-Waregem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

KIJK. Kim Kardashian maakt plots achterwaartse salto op dansvloer

Kim Kardashian (43) was een van de aanwezigen op het 40e verjaardagsfeest van haar zus Khloé Kardashian. Ze stal de show op de dansvloer en trok alle aandacht naar zich toe toen ze salto’s begon te maken. Met behulp van Cade Hudson – manager en goede vriend van zangeres Britney Spears – deed ze dit naar eigen zeggen “verschillende keren

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »