#iedereenwestvlaming

De eerste resultaten van de Vlaamse toetsen zijn bekend. Daaruit blijkt dat het niet zo best gesteld is met de wiskundige kennis.

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.

The post #iedereenwestvlaming is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper

In de Sint-Jozefsschool in Ieper gaan Mieke Vandermarliere (59) en Rik Verhalle (61) eind juni met pensioen. Mieke is een fervent muzikant, speelt viool en piano en is actief in verschillende bands. Ze is ook de auteur van het schoollied.
The post Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »

“Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken Zulte Waregem-coach Sven Vandenbroeck begonnen aan Operatie Promotie

De voorbereiding bij Zulte Waregem is nu ook echt begonnen. De eerste oefenwedstrijd werd gewonnen, de open training voor fans is gegeven. Een gesprek met nieuwbakken T1 Sven Vandenbroeck. “In 1B moet je niet te lang met hetzelfde systeem voetballen.” We kunnen ons dus verwachten aan tactische flexibiliteit.
The post “Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken

Lees meer »

Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk

Een 28-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank 180 uur werkstraf gekregen voor uitbuiting van werkkrachten in de bouwsector. Zijn 58-jarige vader kreeg vijftien maanden cel, waarvan twee effectief. Een meevaller, want ze riskeerden zes jaar cel. De financiële aderlating is anderzijds zwaar.
The post Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem,

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Bekijk: Yves Ngabu luid toegezongen door de fans voor zijn wereldtitelkamp van vanavond in Kinshasa (Congo)

In het Hilton Hotel in Kinshasa kampt Yves Ngabu zaterdagavond 29 juni tegen Kevin Martinez. De Roeselarenaar is houder van de IBO-gordel, de ongeslagen Mexicaan Kevin Martinez is zijn uitdager. Maar Ngabu laat er weinig twijfel over bestaan wie de favoriet is. “Ik ben nog nooit zo sterk geweest.” Een bokser moet zelfvertrouwen uitstralen en dat doet de 35-jarige Ngabu

Lees meer »