Australisch museum hangt vrouwentoilet vol met Picasso’s

Het is niet direct de plek waar je kunst zou verwachten van een van de beroemdste schilders ter wereld, maar het Museum of Old and New Art (MONA) op het Australische eiland Tasmanië heeft een deel van de Picasso-collectie verbannen naar een vrouwentoilet. Een trucje om een gerechtelijke uitspraak te omzeilen. 

Meer krantenkoppen in België

Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem

Met draaiende motor, lichten in werking maar wel in slaap achter het stuur. In die toestand kon een 50-jarige automobilist langs de Expressweg in Waregem aangetroffen worden. Hij bleek teveel gedronken te hebben.
The post Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Daniele (78) overleefde dodelijke brand in Luiks flatgebouw niet: “Ze omschreef zichzelf als een jong meisje in een oud karkas”

Bij de brand in een Luiks appartementsgebouw vielen maandag twee dodelijk slachtoffers. Eén slachtoffer overleed woensdag in het ziekenhuis, de 78-jarige Daniele Vanpareren kwam maandag al ter plaatse om het leven. “Ze omschreef zichzelf als ‘een jong meisje in een oud karkas”, getuigt haar zoon bij ‘La Dernière Heure’.

Lees meer »

Groep samenwerkende onthaalouders uit Kalmthout krijgt onterecht 100.000 euro aan subsidies: groot bedrag al uitgegeven

100 000 euro Vlaams overheidsgeld dat was bestemd voor het OCMW van Kalmthout is “per ongeluk” op de bankrekening terecht gekomen van een groep van samenwerkende onthaalouders uit de gemeente. Dat ontdekte gemeenteraadslid Inga Verhaert onlangs. De onthaalouders stortten zowat 70 000 euro vrijwel meteen terug, maar de rest van het geld werd al uitgegeven.

Lees meer »