God is met de Duivels: hoe heel wat Belgische internationals kracht halen uit hun religie

“Ik kan vandaag niet deze Dodi zijn zonder God.” In Duitsland praten onze internationals niet alleen over voetbal, muziek, games of kaartspelletjes. Als Dodi Lukebakio het woord neemt, dan is ook geloof een thema. Een kennismaking met de Duivels van God: ook zij vertrouwen op Hem. 

Meer krantenkoppen in België

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek

Twee zones van de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek moeten gesaneerd worden. Er is sprake van mazoutvervuiling. Gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) hoopt dat de Stad Brugge de kosten voor de sanering op De Lijn kan verhalen: “Want anders heeft het Brugs stadsbestuur een kapitale fout begaan bij de aankoop”.
The post Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

(Miniatuur)paarden, pony’s en alpaca’s in het hart van Torhout

Op de traditionele paardenmarkt op zaterdag 29 juni in Torhout beslissen handelaars van ‘s morgens vroeg over de prijs van een paard. Naast de handel in paarden is er nog veel meer te beleven. Ga voor een ritje op een pony, een wandeling met een alpaca, een bezoekje aan de verschillende paardenrassen van miniatuurpaarden tot
The post (Miniatuur)paarden, pony’s

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »