LIVEBLOG FRANKRIJK-POLEN (18u). “Willen eerste eindigen in groep”: maakt Mbappé comeback tegen Polen?

Topfavoriet Frankrijk is zeker van een plaats in de achtste finales, maar gaat tegen Polen op zoek naar groepswinst. Het is vooral uitkijken naar Kylian Mbappé, die z’n terugkeer kan maken na zijn neusbreuk in het duel met Oostenrijk. 

Meer krantenkoppen in België

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Om Brahim op zijn bakkes te slaan kwam ik met plezier terug”: maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

IN BEELD – Opnames MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide: “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”

Net op het moment dat de Rode Duivels speelden tegen Frankrijk begonnen de opnames van MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide. “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”, zei een artiest backstage tegen ons. En inderdaad, sommigen volgden op hun gsm de voetbalwedstrijd, maar toch was er veel volk tijdens deze opnames. Het begon langzaam,

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »