Bewoner komt om bij zware brand in woning in Opwijk

In de Marktstraat in Opwijk is maandagavond een bewoner omgekomen tijdens een brand.

 

Meer krantenkoppen in België

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Vier jaar cel voor opzettelijke aanrijding tijdens Ezelsfeesten in Kuurne

Een man is dinsdag in de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf voor poging tot doodslag. Hij en een kompaan hadden het gemunt op de liefdesrivaal van een van hen, maar reden een andere man aan die niet tijdig kon wegspringen.
The post Vier jaar cel voor opzettelijke aanrijding tijdens Ezelsfeesten in Kuurne appeared first

Lees meer »

Arrestatiebevel tegen Sjojgoe en Gerasimov: vertrouwelingen van Poetin zijn architecten van Oekraïne-oorlog

Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft opnieuw arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen Russische kopstukken. Het gaat om de Russische oud-minister van Defensie Sergej Sjojgoe en Valeri Gerasimov, de stafchef van het Russische leger. Zij worden verdacht van het leiden van aanvallen op burgerdoelen en burgers in Oekraïne. Dat is een oorlogsmisdaad.

Lees meer »

Zesdes VBS De Watermolen met gepensioneerde juf Marijke op de foto

Sportleerkracht Marijke Pattijn gaat bij vbs De Watermolen met pensioen en werd zopas uitgewuifd. Dat vonden de 45 leerlingen van de zesde leerjaren een ideale gelegenheid om met z’n allen met haar op de foto te gaan. Ze hadden daarvoor een extra reden. Met het oog op de diploma-uitreiking mochten allen een Droomfabriekwens uiten. De
The post Zesdes VBS

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Knokke-Heist activeert hitteplan om overlast tegen te gaan: “Iedereen is welkom, maar houd je aan onze regels”

In Knokke-Heist is er tot en met donderdag een hitteplan actief om overlast tegen te gaan. Door het mooie weer kan het erg druk worden aan de kust, wat soms voor problemen kan zorgen. Daarom zet de gemeente extra politie, veiligheidsdiensten en gemeentewerkers in om de veiligheid te garanderen, maar bijvoorbeeld ook om te controleren op zwerfvuil, verkeerd parkeren, of

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo

Yves Ngabu (35) bokst zaterdag voor de wereldtitel… in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het is zijn eerste kamp voor ‘eigen publiek’ sinds de Roeselarenaar met een Congolese licentie bokst. En dat eigen publiek, dat mag je best letterlijk nemen: “Er zijn 80 plaatsen gereserveerd voor mijn familie.”
The post Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo appeared first on

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem

Twee Roemenen uit Frankrijk konden op 8 juni in Izegem geklist worden nadat ze bij een bedrijf aluminum profielen uit een container hadden gestolen. Opmerkelijk: ze hadden valse eurobiljetten voor een waarde van 18.700 euro op zak.
The post Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »