“Dit is de meest vrouwvriendelijke lijst”: Alternatief24 stelt namen verkiezingen voor met Vicky Dereere als lijsttrekker

Alternatief24, dat recent uit de assen van 8450anders verrees en kandidaten met onder meer een N-VA- en Groenstempel verzamelt, heeft op maandag 24 juni zijn (bijna) volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Vicky Dereere, vandaag nog fractieleider voor N-VA, zal de lijst trekken. “Dit wordt met nu al 11 vrouwen de meest vrouwvriendelijke lijst op het stembiljet. Maar beoordeel ons straks vooral op ons programma, dat rond financiën, ruimtelijke ordening en mobiliteit is opgebouwd.”

“Noem ons geen partij maar eerder een burgerbeweging van geëngageerde inwoners, die zich allemaal rond het besef dat het anders en beter kan in Bredene hebben geschaard”, opende Lucas Vandendriessche (noem hem ook geen partijvoorzitter, maar coördinator) maandag de voorstelling van de lijst Alternatief24.

Veel vrouwen

“In onze rangen zitten mensen die vroeger al actief waren binnen de klassieke partijen, maar nu kiezen voor een project dat links noch rechts is. Dat we het qua politiek anders willen aanpakken, mag al blijken uit het feit dat 7 van de eerste 10 plaatsen op onze lijst ingenomen worden door vrouwen.”

De rode draad doorheen het programma van Alternatief24 is volgens Vandendriessche een eerlijker en transparanter beleid. “Het gevoel leeft bij veel Bredenaars dat de lokale politici teveel met zichzelf bezig zijn. We willen meer inspraak, overleg en aandacht voor wat de Bredenaar echt bezighoudt.”

Strak financieel beleid

Financiën, ruimtelijke ordening en mobiliteit worden speerpunten in het programma. “Bredene is een van de gemeenten met de hoogste lokale belastingdruk en toch blijft dit bestuur financiële avonturen aangaan”, geeft lijsttrekker Vicky Dereere aan. “Wij beloven natuurlijk niet de belastingen te verlagen, want dat zal onmogelijk zijn. Maar wij willen toekomstige verhogingen wel vermijden door een strakker financieel beleid te voeren. Wij kiezen voor meer soberheid en efficiëntie.”

Mobiliteit is prioriteit

Alternatief24 ergert zich volgens Nathalie Vanden Eeden , die vandaag als onafhankelijke in de gemeenteraad zetelt en straks op plek drie komt, ook aan “een gebrek aan duidelijke visie op het vlak van ruimtelijke ordening en mobiliteit. Twee verwante thema’s, die de Bredenaar bezighouden. De opmaak van een nieuw mobiliteitsplan is voor ons een absolute prioriteit. En er moet straks maximale aandacht gaan naar woonkwaliteit, groene zones, open ruimte, speelpleinen, betaalbaar wonen en een gezonde leefomgeving.”

Gevraagd naar hoe Alternatief24 zich wil opstellen in het gecontesteerde zwembaddossier, toont Dereere zich realist: “We kunnen dat niet meer tegenhouden, de contracten zijn getekend, de eerste spade in de grond gestoken. En ja, als N-VA hebben wij dit dossier ook mee goedgekeurd, laat ons daar niet flauw over doen. Maar we willen er wel op toezien dat onze zwemverenigingen straks nog tegen een redelijke prijs terecht kunnen in LAGO Grasduinen of er zwemles kunnen geven.”

“We houden nog drie namen onder onze hoed”

Of dat toezien bij voorkeur gebeurt vanuit de meerderheid of de oppositie, daar wil Vandendriessche toch eerst even de verkiezingen voor afwachten. “A priori neen tegen deelname aan de meerderheid zeggen we niet, maar het zal natuurlijk met respect voor ons programma moeten gebeuren.

En veel zal afhangen van ons zetelaantal. Een cijfer daarop kleven is voor een totaal nieuwe partij onmogelijk maar laat ons zeggen dat, als we geen 3 of 4 zetels halen, we teleurgesteld zullen zijn.”

Huisbezoeken

Daarvoor willen Vandendriessche en co. tot de verkiezingen alles uit de kast halen. “Zaterdag starten we met huisbezoeken, want we willen echt àlle Bredenaars ontmoet hebben, gehoord hebben waar ze mee bezig zijn. Je zult ons ook makkelijk herkennen aan onze outfit, waarop ons logo vermeld staat.”

Lucas Vandendriessche mocht maandag tot slot de 22 kandidaten voorstellen, die inmiddels al bekend zijn. “We houden drie namen nog even achter. Die worden later bekend gemaakt.”

The post “Dit is de meest vrouwvriendelijke lijst”: Alternatief24 stelt namen verkiezingen voor met Vicky Dereere als lijsttrekker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »

Aantal meldingen van kindermishandeling vorig jaar opnieuw gestegen

Vorig jaar ontving het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) meer dan 7.500 meldingen van geweld tegen of misbruik van kinderen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). Dat is een stijging van 7 procent. De organisaties vragen de volgende Vlaamse regering meer te investeren in preventie en hulpverlening.

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Portugese oud-premier Costa belooft aan eenheid te werken in EU

Aankomend voorzitter van de EU-regeringsleiders António Costa ziet het als zijn belangrijkste taak om aan de “eenheid te werken” binnen de Europese Unie. Dat heeft de oud-premier van Portugal via een videoverbinding gezegd meteen na afloop van de EU-top waar de EU-regeringsleiders over zijn benoeming hebben besloten. Costa neemt in december de functie over van de Belg Charles Michel.

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »