Hippodroom van Kuurne decor van groots Fendt Treffen: “We gaan voor meer dan 550 tractoren”

Het Antwerps familiebedrijf Hilaire Van der Haeghe, al 125 jaar actief in België, vierde deze mijlpaal vorig jaar al uitbundig met een reeks evenementen. Als sluitstuk van deze bijzondere verjaardag organiseren ze komende zondag 30 juni samen met Agrimadis een indrukwekkend Fendt Treffen tussen 11 en 17 uur op de Hippodroom van Kuurne.

Fendt is een Duitse fabrikant en produceert sinds 1936 landbouwmachines. Fendt is echter niet zomaar een tractor, het is een heus werkpaard waarbij betrouwbaarheid, gemak, comfort en ergonomie centraal staan, zelfs onder de meest zware omstandigheden. De spreuk luidt daarom niets voor niets: “Als de boer rijdt met een Fendt, is de boerin content”.

Nostalgie en innovatie

Tijdens het Fendt Treffen zullen zowel nostalgische tractoren uit grootvaders tijd als de nieuwste, hypermoderne trekkers te bewonderen zijn. Fendt zelf zal enkele primeurs voor België presenteren, waaronder de nieuwste Fendt 600-serie en de complete Fendt Full Line. Dit biedt een unieke kans om de evolutie van tractoren door de jaren heen van dichtbij te bekijken.

Prijzen en spektakel

“Het evenement biedt meer dan alleen maar tractoren”, vertelt Julien Vanderhaeghe van HH agri. “In 2006 vormde de Kuurnse Hippodroom van Kuurne al eens het toneel van een Fendt-treffen. Tijdens het treffen worden ook diverse prijzen uitgereikt in diverse categorieën, zoals de verste deelnemer, de oudste deelnemende tractor en de mooist gerestaureerde Fendt. Bezoekers kunnen genieten van oogverblindende Fendt-parades, een tractorwijding en spectaculaire demo’s die voor onvergetelijke momenten zullen zorgen. In 2006 mochten we met het treffen op de hippodroom meer dan 1.600 bezoekers verwelkomen en een 550-tal Fendt tractoren. Die aantallen willen we deze keer overtreffen gezien het merk succesvoller is dan ooit te voren in België.”

Kinderanimatie

Ook voor de jongste bezoekers is er veel te beleven. Er zijn springkastelen, een schminkstand en een traptractorcircuit om de kleintjes te vermaken.

Geïnteresseerden die met hun Fendt-tractor willen deelnemen, kunnen zich inschrijven via www.fendttreffen.be Als je zondag 30 juni het evenement wil bezoeken, kan je tickets kopen op dezelfde site. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang.

The post Hippodroom van Kuurne decor van groots Fendt Treffen: “We gaan voor meer dan 550 tractoren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »