Vivendo ziet af van sociale flats in De Mispelaar in Assebroek

De Stad Brugge ziet af van het vergunnen van bouwprojecten in natte gebieden. “Er is sprake van voortschrijdend inzicht. Wie er nog steeds niet overtuigd is dat de klimaatverandering onze regio raakt, is zinde blind”, zei gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) maandagavond tijdens de gemeenteraad.

Brugge zal aangekochte gronden langs de Blankenbergse Dijk inrichten als natuurrijke oneffen vochtige poldergraslanden die aansluiten op oudlandpolders. “Er wordt landschap beoogd met graslanden, rietkragen, sloten en poelen die een belangrijke broed- en overwinteringsplaats voor vogels vormen”, legt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) uit.

Watergevoelig

Dit dossier was voor raadslid Pol Van Den Driessche een gedroomde aanleiding om van het Brugs stadsbestuur te vernemen hoe ze andere watergevoelige gebieden wil aanpakken. Hij verwees naar bouwprojecten in De Mispelaar en de Sint-Trudostraat in Assebroek, de Sint-Lenaertstraat in Dudzele en de Zandwegemolen in Sint-Pieters.

Uit het antwoord van urbanisatieschepen Franky Demon (CD&V) blijkt dat de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo niet langer meer flats wil bouwen in De Mispelaar: “Er is geen dossier meer.”

Tot grote opluchting van Pol Van Den Driessche en de buurtbewoners. De verkaveling in de Sint-Trudostraat werd bijgestuurd, de plannen voor de Sint-Lenardstraat staan on hold en het dossier van de Zandwegemolen zit bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Beroep

In laatstgenoemd dossier weigerde Brugge een omgevingsvergunning af te leveren voor kantoren, de bouwheer trok naar de deputatie die wel een vergunning gaf. Maar ook daartegen zijn buurtbewoners en natuurverenigingen in beroep gegaan.

Kortom: (voorlopig) wordt er in Brugse watergevoelige zones niet meer gebouwd.

The post Vivendo ziet af van sociale flats in De Mispelaar in Assebroek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond”

In het opleidingscentrum van de vzw Vrienden der Blinden in Koksijde studeerden 8 blindengeleidehonden af na een intensieve opleiding. Met hun diploma op zak (of tussen de poten) zijn ze helemaal klaar om hun nieuwe baasje met een visuele beperking elke dag bij te staan.
The post Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond” appeared first

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

“We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca

Markt 28-uitbater Alexander Leroy schenkt sinds midden december het tankbier van Cristal. En hij is niet de enige. In een jaar tijd kende Cristal een stijging van maar liefst 67 procent in de Belgische horeca.
The post “We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca appeared first on KW.be.

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vals aanzoek, ongeplande zwangerschap en ongeziene primeur: herbekijk hier de onthutsende seizoensfinale van ‘Familie’

Bij de start van de seizoensfinale van ‘Familie’ leek er vrijdag maar één vraag te overheersen bij de soapfans: wie worden de slachtoffers door de bom die Joris wil laten exploderen op de reünie van de Van den Bossches? Het antwoord was verrassend, maar het slotbeeld van de extra lange aflevering was dat des te meer. De kijker bleef onthutst

Lees meer »