KIJK. Stan (22) verbreekt wereldrecord van langste wheelie met een rolstoel: bijna 13 uur lang balanceert hij op achterwielen

Stan Devriese (22) uit Wechelderzande heeft afgelopen zaterdag het wereldrecord van langste wheelie met een rolstoel verbroken. Stan hield het maar liefst 12 uur en 34 minuten vol, daarmee verbreekt hij het record met vier minuten dat op naam van een Canadees stond. Hij zal officieel opgenomen worden in het Guinness Book of Records. Zijn vrienden waren erbij en filmden het moment dat Stan het record verbrak: “Het was een heel mooi moment.” 

Meer krantenkoppen in België

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.
The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »

Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.
The post Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand” appeared first on KW.be.

Lees meer »