Eerste afgestudeerde woningcontroleurs ontvangen hun certificaat bij cvo MIRAS in Brugge

Maandag vond in Brugge bij het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS de proclamatie van de eerste afgestudeerde cursisten van de opleiding tot woningcontroleur plaats. De afgestudeerden zijn onmiddellijk inzetbaar als erkende woningcontroleurs, een beroep dat vanaf 1 januari 2026 een wettelijke erkenning krijgt.

In april 2023 startte cvo MIRAS in primeur met de opleiding, die 12 modules en een stage omvat. Dit met steun van de Provincie West-Vlaanderen en van Stad Brugge die een aantal woningen ter beschikking stelde om woningcontroleurs in opleiding te laten oefenen.

Sinds de start van de opleiding bij cvo MIRAS, vond de opleiding ook ingang bij CVO Qrios (Limburg en Vlaams-Brabant), CVO Antwerpen en CVO De Verdieping (Limburg).

The post Eerste afgestudeerde woningcontroleurs ontvangen hun certificaat bij cvo MIRAS in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

De grote Rock Werchter-parkeergids: “Op deze plek kan je je wagen zelfs nog gratis kwijt”

Nu de parkeerterreinen in en om Werchter er verzopen bijliggen, rijst de vraag waar je in hemelsnaam kan parkeren als je volgende week naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat. “Parkeer je wagen aan het station van Aarschot, op 10 kilometer afstand”, adviseert organisator Live Nation. Maar wat zijn de andere opties? Is een gekocht parkeerticket een garantie op een

Lees meer »