Bredense Anne-Laure loopt 90 (!) km tijdens The Longest Day: “Je kan veel meer dan je denkt”

Personal trainer en psychologisch consulent Anne-Laure Boucquaert uit Bredene werd tweede tijdens loopwedstrijd The Longest Day afgelopen zaterdag. Ze liep maar liefst 90 kilometer aan een stuk. Daarmee verbeterde ze haar eigen persoonlijk record, met bijna een marathonlengte.

Anne-Laure Boucquaert (28) is altijd al sportief geweest, net als haar vader Patrick die al meerdere marathons op zijn conto heeft. Maar in het Nederlandse Terschelling zette ze op 22 juni een indrukwekkende prestatie neer. Op de langste dag van het jaar werd daar The Longest Day georganiseerd, waarbij duo’s zoveel mogelijk kilometers moesten lopen van zonsopkomst tot zonsopgang. Concreet kregen ze daar dus 17 uur de tijd voor.

Sportadviesketen Runners’Lab, met ook een filiaal in Roeselare, vroeg aan Aron De Wolf (uit Zottegem, red.) en Anne-Laure om hen te vertegenwoordigen in de unieke wedstrijd. De Bredense slaagde erin om 90 kilometer te lopen. Straf als je weet dat haar persoonlijk record op 52 kilometer staat. “Dat heb ik twee weken geleden gelopen in Zwitserland”, aldus Anne-Laure. “Al kwamen daar wel nog een pak hoogtekilometers bij kijken.”

Samen met Aron De Wolf liep Anne-Laura net geen 200 kilometer. © Runner’s Lab/Jolien De Bock

Waar andere duo’s een vrij snelle start namen, kozen Aron en Anne-Laure er voor om iets doordachter te lopen, waardoor ze niet meteen hun reserves moesten aanspreken. “Na 70 kilometer begon ik het wel te voelen”, weet Anne-Laure. “Tot dan kon ik vrij – nuja – comfortabel lopen, maar daarna begon het mentale wel sterk te spelen. Ik wist dat ik die kaap van 60 zou kunnen halen, maar die 90 had ik niet verwacht.” Haar partner liep er 100, en als duo eindigden ze tweede. “Daar zijn we heel blij mee. Of er nog meer in zat? Ik voel dat een langere afstand wel haalbaar is, maar dan moet ik nog veel trainen. Eind juli loop ik nog eens 70 kilometer, opnieuw met heel wat hoogtemeters, en zo kan ik gradueel kilometers opbouwen.” De kaap van 100 komt daarbij in het zicht, maar daar is geen haast bij. “Ik weet dat ik die ooit wel ga doen, maar wanneer precies weet ik niet. Alhoewel, ik ben een vrij impulsief persoon… (lacht)

“Het hielp om elke ronde een soort houvast te zoeken.” © Runner’s Lab/Jolien De Bock

In het dagelijks leven werkt Anne-Laure als psychologisch consulent bij het CLB en is ze personal coach in bijberoep. Dat niet alleen haar fysieke achtergrond maar ook haar psychologische kennis geholpen heeft, is zeker. “Ik heb geleerd dat je altijd meer kan dan je denkt. Het is vooral een kwestie van die mentale knop om te draaien. Hoe ik dat deed? Het hielp om per ronde een soort van kleine houvast te zoeken, en niet te focussen op de afstand die je nog moet doen. Op het laatste dacht ik ook: misschien doe ik nog maar een halve ronde. Ik wilde ook niet té streng zijn voor mezelf. Het is belangrijk dat je er plezier aan beleeft.”

Al is dat wel nog even anders als ze van de trap komt ’s morgens. “Maar het valt beter mee dan ik had gevreesd. Bovendien ben ik ook al gaan zwemmen intussen, en dat deed ook deugd.” (glimlacht)

The post Bredense Anne-Laure loopt 90 (!) km tijdens The Longest Day: “Je kan veel meer dan je denkt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

Na crisis door verslavende pijnstiller in VS: familie van bedrijf achter OxyContin krijgt geen immuniteit tegen toekomstige rechtszaken

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft zich uitgesproken tegen een schikking waarbij de Sackler-familie, bekend van het bedrijf Purdue Pharma, miljarden dollars zou betalen aan slachtoffers van de Amerikaanse opiatencrisis. In die controversiële overeenkomst stond ook dat de schikking de familie zou beschermen tegen toekomstige rechtszaken. Purdue Pharma, de producent van de verslavende pijnstiller OxyContin, kreeg nu al meer dan 3.000 rechtszaken

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen”

De zomervakantie staat in de startblokken. Brugge ontvangt een vijfde van haar jaarlijks aantal bezoekers in juli en augustus. Visit Bruges wil vooral met de Triënnale toeristen lokken. Terecht? Volgens hotelier Dimitri Thirion boeken weinig toeristen hiervoor een kamer.
The post Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »