Mantelzorgers kunnen voortaan inloophuis binnenlopen voor info en vragen: “Voor alle zorgsituaties”

In Oostende kan je als mantelzorger voortaan gewoon binnenlopen in het Inloophuis Mantelzorg in de Torhoutsesteenweg 19. Het inloophuis moet een toegankelijke plek worden waar mantelzorgers terecht kunnen met vragen, voor informatie, voor vorming en voor contact met lotgenoten.

Zeventig procent van de Vlamingen met een zorgnood krijgt hulp van familie, vrienden, buren of kennissen. Een op drie Vlamingen verleende het afgelopen jaar mantelzorg en bij tieners is dat zelfs een op vijf. Hoog tijd voor actie dus. Daarom kan je vanaf nu terecht in het Inloophuis Mantelzorg. “Er zijn veel verschillende zorgsituaties”, zegt schepen van Welzijn Natacha Waldmann (Groen). “Daarom is er nood aan een brede waaier om die mantelzorgers te ondersteunen en te begeleiden. Voor het inloophuis zullen we zo samenwerken met heel wat organisaties. Dat zorgt ervoor dat zoveel mogelijk mensen de weg kunnen vinden.”

Muurtekening

Voor de opening werd de muur van het inloophuis versierd door een muurtekening van de hand van kunstenaar Fé Riske. De tekening is gebaseerd op een kinderverhaal geschreven door Annick Backeljau die bekend is van het programma ‘Restaurant Misverstand’, dat vorig jaar in Oostende neerstreek. Annick schreef een verhaaltje over dieren met dementie samen met haar dochters, die ook mantelzorgers werden voor hun mama na de diagnose Alzheimer.

Het inloophuis is vrij toegankelijk op dinsdag- en donderdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur. Na de zomer komt er een uitbreiding van de uren.

The post Mantelzorgers kunnen voortaan inloophuis binnenlopen voor info en vragen: “Voor alle zorgsituaties” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Brussels drugsnetwerk met banden in Marseille opgerold

Na meer dan tien huiszoekingen in België en Frankrijk zijn twaalf grote jongens van de Brusselse en Marseillaanse drugswereld aangehouden. De arrestaties volgen op maanden drugsgeweld in de hoofdstad. “De organisatie wilde de Brusselse drugsmarkt in handen krijgen.”

Lees meer »

Voormalig bankdirecteur (47) van BNP Paribas Fortis in Oostende die klanten 3 miljoen euro armer maakte, moet groot deel terugbetalen

Bijna 11 jaar na de arrestatie van bankdirecteur Yves B. (47) uit Jabbeke is er voor het hof van beroep in Gent een punt gezet achter de ophefmakende zaak. Gesterkt door zijn vlekkeloze reputatie overtuigde hij jarenlang rijke klanten om hun geld te beleggen bij zijn vriend en kompaan Michel D. Hij beloofde hen woekerwinsten, maar stak het geld in

Lees meer »

Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij vanavond moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »