LIVEBLOG KROATIË-ITALIË. Drie nieuwe namen bij Italië, plaatsen Kroaten zich alsnog voor knock-outfase?

Op de slotspeeldag van groep B op het EK voetbal speelt Kroatië met het mes op de keel tegen Italië. De Kroaten moéten wellicht winnen om nog door te stoten naar de 1/8ste finales. 

Meer krantenkoppen in België

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »

Tegen de trend in blinken Mohammed (10) en Miel (10) uit op de Vlaamse toetsen: “Engels heeft hij zichzelf geleerd. Nu begint hij ook aan Frans”

Nu minder dan 3% van de Vlaamse kinderen een topscore haalde op de Vlaamse toetsen, vonden wij het hoog tijd om op zoek te gaan naar die zeldzaam geworden bollebozen. Wat maakt dat zij wel topprestaties neerzetten, tegen de trend in? “Mijn oudste dochter is slim en volgt Latijn. Maar Mohammed – dat is niet meer normaal.”

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Nieuwe parkeerverwijsborden voor nog betere parkeerervaring in Brugge

Binnenkort zullen ‘parkeerverwijsborden van de derde generatie’ op strategische invalswegen richting de publieke parkings in het centrum aan bestuurders op voorhand informatie geven over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. De werkzaamheden starten in augustus en tegen november moet alles operationeel zijn.
The post Nieuwe parkeerverwijsborden voor nog betere parkeerervaring in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.
The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan

Lees meer »

Poging tot militaire staatsgreep aan de gang in Bolivia: “Ons land kan zo niet verder”, zegt generaal

In Bolivia is een poging tot militaire staatsgreep zich aan het voltrekken. Strijdkrachten hebben het centrale plein van La Paz ingenomen en een pantservoertuig heeft de ingang van het presidentiële paleis geramd. Daarna liepen soldaten het gebouw binnen. President Luis Arce vraagt de generaal achter de staatsgreep om de mobilisatie een halt toe te roepen.

Lees meer »

Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige Noord-Macedoniër veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor vier woninginbraken en een gelijkaardige poging. Zijn drie Italiaanse kompanen kregen mildere straffen. De bende liep op kerstavond tegen de lamp in Knokke-Heist.
The post Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monte Marcella het geheime wapen voor onze Belgische olympische atleten (en straks kun jij het resort ook afhuren)

Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) wordt in juli het sportmekka voor Olympische atleten. De gemeente heeft zich eerder dit jaar ontpopt als de nieuwe topbestemming voor sporters die zich voorbereiden door middel van hoogteprikkels. In samenwerking met het BOIC, zal Monte Marcella een exclusief trainingskamp zijn voor Belgische Olympische atleten die zich klaarstomen voor de Spelen van Parijs 2024. En straks kun je

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Vooruit masseren, miljarden zoeken en het communautaire: deze obstakels moet Bart De Wever (N-VA) nog opruimen voor hij premier kan worden

Met een opvallend milde informateursnota in de hand vroeg én kreeg Bart De Wever van koning Filip zijn promotie tot ‘preformateur’. In het rapport bewandelt De Wever een moeilijk evenwicht om zijn vijf gedoodverfde coalitiepartners aan boord te houden. Als zijn eerste opdracht was om gemeenschappelijke grond onder de voeten te vinden, dan wacht hem nu de moeilijke taak om

Lees meer »